20. aprill 2011

Praesibulaga ahvenamari

/Prindi retsept/

Pärast nädalast puhkust tänase päikeselise hommikuga tööle jalutades oli kuidagi väga suvine tunne juba meeltes. Veidike tahtsin juba äraütlemata toredast puhkusest argiellu naasta, suur osa aga tahtis veel õigepisut puhata. Otsustasin enne tööpäeva algust õigeveidi turule kiigata. Olin kuulnud, et karulauk juba vohab ning turul see juba saadav kaup, nojah... Pärnu turul vist mitte. Siiski astusin sisse turu kõige lemmikumasse poodi - kalapoodi. Tegin vist õigesti, sest kohe esmalt hakkas mulle silma ahvenamari, hinnaks ülihead 1,6€. Mis saaks veel sellisest leiust parem olla??!!?

Loomulikult lasin müüal seda head kraami endale kaaluda. Lisaks veel paar prisket lestakala ning oligi tuju kohe erksam. Õhtul valmistasin miskit lihtsat - praesibulatega praetud ahvenamarja. Kõrvale kuldkollased keedukartulid, mis pisikese hapukooretupsuga sobivad kaaslasteks ju ideaalselt.

Retsept on lihtne: esmalt täna õnne, et selline ost just täna hommikul teoks sai, seejärel valmista ette toorained ning viska need pannile. Maitseks veidi soola ja pipart. Täpsemalt siis nii:

500 g ahvenamarja
1 keskmine sibul

soola, pipart


Eemalda ahvenamarjad nö kiledest. Haki sibul hästi peeneks ning prae pannil õlis klaasjaks. Poole küpsemise pealt lisa ahvenamari. Prae mari ilusti läbi, kuni roosakas värvus kaob. Vahepeal soola ja pipraga maitsestades. Serveeri koos keedukartulite ja hapukoorega.



6 kommentaari :

  1. Jeerum kui isuäratav. Täiesti suvine tunne tuli selle peal. Mereäärseks piknikuks nt! Ja pildid on ka imelised!

    VastaKustuta
  2. Ojaa, tundub et kevad on käes ning suvi lähenemas. Hommikul on lausa lust päikeselise ilmaga turule jalutada ning sealt miskit head osta. Homme lähen karulaugu jahile:)

    VastaKustuta
  3. Ragne, kas selles retseptis sobiks kasutada ka mõne teise kala kalamarja?

    VastaKustuta
  4. Kindlasti tasub proovida, mina soovitaks näiteks haugi- või lestamarjaga.

    VastaKustuta
  5. Küpsetamise lõpus tundus tugev meremaitse , lisasin särtsu valget veini ja peotöite rohelist sibulat. Serveesimisel veel sidrunist mahla peale. Kalamaitse kadus ja tulemus varjutas praetud ahvena enda :-)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails