12. aprill 2011

Pastinaagisupp ning lugu sellest, kuidas me Marjuga ühel laupäeval süüa tegime

Marju on üks imearmas inimene, täpselt samasugune toiduarmastaja nagu minagi ja pealegi ühe tohutu armsa toidublogi perenaine (www.tassike.ee). Mõlemad, pooleldi Pärnu tüdrukud, otsustasime üksteist peaaegu et tundmata vanas tuttavas nurgapealses kohvikus kokku saada (pärnakad vist teavad, kus kohas müüakse kõige lummavamaid kardemoni-sukaadisaiakesi). Minul oli kaasas kotike kirsi-martsipanirulle, mis loomulikult koos minuga paar tänavavahet enne koos lumme kukkusid. Marjul oli kaasas aga pakike omatehtud muffinitega. Seal me siis kohvikus jutustasime (ca 4-5 tundi??), loomulikult toidust eelkõige. Vahepeal selgus muidugi, et Tallinnas oleme peaaegu, et naabriplikad, millest siis hakkas ki arenema meie kokkamisüritus. Kokkulepitud - mina mõtlen retseptid ning Marju võtab kaasa oma lummava fotograafia-ande. Ideeks teha toitu, pildistada ning loomulikult omavalmistatut nautida. Täpsemalt laupäevane menüü: Pastinaagisupp väikese sibula, kõrvitsa ja kitsejuustuga; Muffinsaiad siiruviirulise või ja päikesekuivatatud tomatitega; Kihikook šokolaadipudinguga Võib öelda, et kõik sujus - jutuvadin, mis käib ühe laupäevase õhtu juurde oli olemas, lisaks veidi lõhutud nõusid, köök täis ampsatama panevaid toidulõhnu ning veidi köögisegadust. Meie koosküpsetamislaupäevast saad lugeda ka Marju Tassikese blogist. Retsept: Ragne Värk Fotod: Marju Randmer (tassike.ee)
neljale-viiele 2 sibulat 400 g pastinaaki 400 g kõrvitsat 5 dl köögiviljapuljongit 5 dl piima 100 g Merevaigu sulatatud juustu maitserohelisega kitsejuustu soola
Puhasta ja koori juur- ja köögiviljad. Haki sibul ning tükelda pastinaak ja kõrvits. Prae sibul potis kergelt õliga piserdatud pannil klaasjaks. Lisa köögiviljapuljong ning kõrvitsa-ja pastinaagikuubikud. Kui pastinaak on pehmeks läinud, lisa piim. Kuumuta kuni keemiseni. Seejärel püreesta ning sega sisse sulatatud juust, vajadusel maitsesta soolaga. Serveeri suppi kitsejuustukettaga.

4 kommentaari :

  1. kas piltidel on taustad töödeldud häguseks? kuidagi jube ebaloomulikud :/

    muidu kenad, aga see jäi kohe silma

    VastaKustuta
  2. Liis, ei ole töödeldud, kasutasin lihtsalt suurt ava (1.8), mistõttu teravussügavus on hästi väike ning omakorda sellest tulenevalt jäävad taust ja fookusest veidigi eemal objektid automaatselt hägused. :)

    VastaKustuta
  3. nagu smudge'iga oleks julmalt üle käidud :D

    VastaKustuta
  4. no vot, ei oska kommenteerida, aga suppi soovitan;)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails