13. märts 2011

Saiapulgad kaneeliküpsiste kujul

/Prindi retsept/

Eile oli siis see päev, kui toimus Farmi toidukoolitus toiduakadeemias. Tegime pastat juustuseid biscotti ampsakaid, toorjuustu hautatud pearooga ning loomulikult kooki. Erakordselt tore seltskond oli kokku saanud, loodetavasti jäid kõik rahule:)

Enne koolitust sai kodus aga ahju visatud ruttu-ruttu saia äärtest valmislõigatud pulgakesed, mis said maitseks endale juurde kaneeli ning rohkelt suhkrut. Ahjust väljusid need kuldpruunilt ning küpsistele omase krõbedusega. Just nii, nagu küpsised olema peavad.

Maitselt alla ei jäänud, kui suhkruga ei koonerda, siis peaks see olema kõige lihtsam küpsiste-retsept üldse. (samamoodi, valmivad minu köögis ka soolased saiapulgad, vaata siia). Valmista neid krõbedaid ampsakaid röstsaia-servadest, hea oleks kui saad ära kasutada võileivatordist järgi jäänud servi, kui ei, mis siis ikka - tuleb lihtsalt kapis oleval röstsaial servad ära lõigata.

röstsaiaservi
oliiviõli
suhkrut (siinkohal ei maksa olla koonerdaja)

kaneeli (täpselt niipalju, kui sulle meeldib)



Piserda saiaservadele õli (pane nii, et ikka kõik saiaservad saaksid õli maitsta), sega kergelt. Puista peale suhkrut ja kaneeli. Sega läbi nii, et suhkur ja kaneel enamvähem ühtlaselt jaotunud. Küpseta ahjus 190 kraadi juures seni kuni krõpsud omandavad kuldse jume.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails