11. oktoober 2010

Šokolaadiselt kelmikas juustukook

/Prindi retsept/

Ma tunnistan, et eelmisel nädalal valitses mul kodus tõsine juustukookide akadeemia. Tahtsin idee kohaselt valmistada patuselt šokolaadist juustukooki, kus valitsevad tõsine kreemisus, šokolaadisus ning tummisus. Seetõttu valmis katsetuste tulemusena kolm kooki, kus alles viimane tuli välja selliselt, millega jäin ülirahule. Esimene koogikesel puudus paljulubav juustukoogile omane kreemjas konsistents ning seetõttu ilmestas üleüldist maitset kuivus (vabandused Kati ees, kes oli esimeseks katsejäneseks), teine küpetis tuli ilmselgelt liigsete kohupiimakalduvustega ja kohe mitte tummine nagu igatsesin, alles kolmas üllitis tuli just-täpselt selline nagu tahtsin - šokolaad, pirnid ja toorjuust annavad ühele koogikesele ideaalilähedase kooskõla. Pikk pai eelseisvaks nädalaks ning juustukoogiseid mõtteid tööpäevadesse!

Põhi:
3 dl jahu
näpuotsatäis soola
3 sl naturaalset kakaopulbrit
3 sl suhkrut
125 g võid
ca 3 sl külma vett

Täidis:

200 g tumedat šokolaadi
600 g toorjuustu
200 g hapukoort
3 muna
150 g suhkrut
300 g küpseid pirne

Põhja jaoks sega kuivained omavahel. Näpi hulka külm või, lisa vesi ning sõtku taignaks. Suru see lahtikäiva (Ø22cm) koogivormi põhjale. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise valmistamiseks murra šokolaad tükkideks ning sulata see vesivannil. Sega omavahel kreemjaks massiks toasoe toorjuust, hapukoor ja munad. Lisa suhkur ning seejärel vala hulka sulašokolaad. Koori pirnid ning haki väikesteks tükkideks ning lisa täidisele. Küpseta 180 kraadi juures 55 minutit (kook peab keskelt võbelema). Naudi külmkapikülmalt järgmisel päeval.

8 kommentaari :

  1. Ei soovita farmit kasutada, minu porgandikoogi glasuurist ei tulnud sellest midagi välja. Eelnevalt olen kasutanud päris toorjuustu (st koostisosadeks vaid piim+juuretis). Kasutasin viimati Farmit, sest Comarketis muud polnud, Farmi on aga võlts-toorjuust, st tärklisekissell.

    VastaKustuta
  2. Mina küpsetan toorjuustukooke samuti ikka päris tihti ja vaheldumisi kasutan Farmi ja Philadelphia omi. Mul pole küll mingit probleemi olnud nendega, kenasti on õnnestunud. Koostis peaks ju samuti täitsa naturaalne olema?? (Kui nad osa infot salajas ei hoia just :))

    Võlts-toorjuustud on nt Tere omad. Ja Rama Creme Bonjouri omad ("ehtne" Creme Bonjour toorjuust oli ka hea, aga seda pole ma enam kaua aega näinud).

    Pille @ Nami-Nami

    VastaKustuta
  3. Pillega 100%-selt nõus. Hetkel koostan teen retsepte koostöös Farmiga, kuid nende toorjuustu eelistan juba päris pikka aega teistele. Lisaks maitsele räägib Farmi toodete kasuks ka hea hind. Poes müüdav Rama Bonjour ei jää näiteks koogis väga hea ja eelpool nimetatud ehtne toorjuust on minu arvates müügist maha võetud.

    VastaKustuta
  4. kas räägite sellest toorjuustust: http://www.farmi.ee/tooted/toorjuust/6467



    Annika

    VastaKustuta
  5. Kuna olen oma elus väga palju toorjuustukooke küpsetanud, julgen ka sõna sekka öelda :)

    Kogemus näitab, et kui tegu on ilma suuremate lisanditeta toorjuustukoogiga, kus toorjuustul kandev osa, siis kõige parema tulemuse annab siiski Philadelphia täisrasvane toode.

    Tundub, et Farmi oleks nagu vesisem (näiteks Tere või ei kannata ka võrdlust nt Saaremaa või E-piima võiga, kuigi mõlemad on sama rasvasisalduse ja koostisega). Kui lisada olulisemal määral lisandeid, on ka Farmi väga hea toorjuust ja sel juhul eelistan ikka eestimaist.

    VastaKustuta
  6. Annika - just täpselt, aga see ka väiksemas 150 grammises pakis

    Eva - tänud sõna avaldamast. Minul peab näiteks kindlasti Tiramisu olema tehtud Philadelphiaga, selles maiuses muu ei tule kõne allagi:)

    VastaKustuta
  7. Proovisin järgi ja superhea kook, esimest korda tegin philadelphiaga, aga teist korda oli mingi exquisa toorjuust ja tuntavat erinevust küll polnud. Ene.

    VastaKustuta
  8. Kujutan ette et hinnavahe oli täitsa korralik:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails