11. september 2010

Ahjusoe õuna-küpsisekook

/Prindi retsept/

Selle magustoidu valmistamisele kulutasin ma täpselt 3 katsetuse korda - esmalt šokolaadi/pähklitega katestus, siis Marianne-kommid ning siis halvaaga, mille juurde pikemalt oma lusikaga peatusin. Niisiis osutus võitajaks halvaa.

Mulle meeldivad retseptid, mille valmistamisele palju vaeva ja aega ei kulu. Muidugi peab retseptis väike raskuskiiks sees olema, kuid selle ahjumaiuse puhul puudub see täielikult. Lihtsalt ained kaussi ja kogu see kauss ahju.



neljale

10 tumedat šokolaadiküpsist (Selga, Ekstra vms)
2 dl hapukoort
5 sl suhkrut
2 muna

1-2 õuna, kooritud ja tükeldatud

kaneeli

50 g halvaad, peeneks hakituna

pruuni suhkrut


Murenda küpsised ning jaota pool küpsisepurust nelja brüleevormi põhja. Sega kokku hapukoor, suhkur ja muna ning vala pool saadud segust vormidesse küpsisepuru peale. Seejärel jaota vormidesse õunatükid, raputa peale näpuotsatäis kaneeli ning halvaapuru. Selle peale pane järelejäänud küpsisepuru ning siis hapukooresegu. Kõige peale raputa pruuni suhkrut. Küpseta (võimalusel) pöördõhuga ahjus 190 kraadi juures umbes 15 minutit.

Loomulikult serveeri koos kodu-tehtud jäätisega.

18 kommentaari :

  1. MMmmm, kui isuäratav. Kas seda magustoitu saaks teha ka Domino küpsistega? Kuna kodus mitu pakki neid küpsiseid praegu. Peab endale esimesel võimalusel väiksed küpsetusvormid ostma, olen neid juba ammu tahtnud :)

    VastaKustuta
  2. Väga huvitav retsept! Kas seda süüakse ahjusoojalt?

    VastaKustuta
  3. Kindlasti väga maitsev, mulle halvaa meeldib. Tahaks kohe teha, aga kuna väikesi vorme ei ole, siis kas seda võiks ka ühes suures vormis teha ?

    VastaKustuta
  4. Marjo - loomulikult proovi domino küpsistega. Kui sellised maitsed juba mängus on siis ei ole muud kui lusikad pihku ja söööma:)

    Mardikas - kui ahjust välja tuli, siis panin peale törtsu vanillijäätist ning sõin, nii et jah ahjusoojalt:) pildil on juba veidi jahtunud roog, aga kohe kui need ahjust välja tulevad on neil nii armas kuhi peal, mis siis jahtudes alanevad..

    Anonüümne - minu loogika ütleb küll, et suures vormis saab ka, pole küll proovinud, kuid kui endal väikesi vorme poleks, teeksin ka ühte suurde vormi.

    VastaKustuta
  5. minu jaoks oli veidi liiga magus, aga suhkru kogust annab ju vähendada, nii et ehk proovin ikka uuesti kunagi :)

    VastaKustuta
  6. Mina tegin ka ühes suures vormis ja koguse tegin topelt. Super lihtne ja imemaitsev, serveerisin ka vaniljejäätisega ja väga hea!
    Tults

    VastaKustuta
  7. Pole küll proovinud, kuid mul selline 16x16cm ahjuvorm, ma teeksin sinna:)

    VastaKustuta
  8. Huvitav kas 18cm läbimõõduga vorm mängiks ka välja?:)

    VastaKustuta
  9. Pindalal tuleb see üsna saranane minu kandilise ahjuvormiga, nii et pista aga ahju:)

    VastaKustuta
  10. Juhuuu, õnneks olen leidnud enda vormide seast ka paar sellist vormi, mis sinu mõõtudega sobivad:)(olen laisk ja tihti ei viitsi õmber arvutada:))

    VastaKustuta
  11. Ma tegin lahtikäiva äärega ümmearguses koogivormis, mis selle läbimõõt võib olla 24-26cm äkki? Küpsiseid panin 2 pakki, aga tegelt oleks võinud vähem olla, küpsise kiht jäi päris paks. Aga magusasõpradele läks kõik kaubaks :) Prrunisuhkrut mul ka käepärast polnud, panin fariinsuhkrut. Ühesõnaga kõik magus "sodi" koos ja imemaitsev :)
    Tults

    VastaKustuta
  12. Mul hea meel, et sellise lihtsa magustoidu proovijaid/valmistajaid on peale minu veelgi.

    VastaKustuta
  13. Tehtud:)-tegin 18cm läbimõõduga vormis ja oleks pidanud natsa kauem küpsetama kuna jäi seest veidi vedel, ja suhkrut oleks ka pidanud vähem panema(kuigi panin niigi vähem):), aga siiski siiski au ja kiitus, sest maitse oli järjekordselt super:)

    VastaKustuta
  14. Tore:) Tundub et olen lootusetu magusasõltlane, minu üks katsetus selle küpsetise tegemisel oli väiksema suhkrukogusega, aga see ei läinud mulle kohe mitte peale. Lohutan ennast siis ehk sellega, et äkki kasutasin hapukamaid õunu:)

    VastaKustuta
  15. Väga mõnus magustoit talveõhtuks! Suur aitäh retsepti eest!
    Sigrid

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails