25. august 2010

Rummikoogitäidisega stritsel

/Prindi retsept/

On ilmselge, et kella kuue paiku hommikul ei tasu kohe oma küpsetiste-tegemistega alustada. Nimelt olin valmistamas paar päeva tagasi ühte sünnipäevatorti - täidiseks õunad ning katteks suur vahukoore-toorjuustukreemikuhi. Ahjust tuli välja aga põhjast üleliia tumenenud küpsetis. Olin juba kiruma hakkamas oma ahju. Täiesti võimalik, et see minu küpetamisinnukusele väga vastu ei pea. Pool-juhuslikult avastasin, et ahi oli pandud ainult alt küpsetamireziimile. Niisiis võib võtta selle veidi üle pruunistunud koogi ning niisama ära süüa, teine variant on teha rummipalle, kolmas idee on aga veidi veel edasi mõelda ning teha rummikookidest stritslit. Rummikoogisõpradele lausa kohustuslik. Rummikoogi taigna võid teha täiesti maitse järgi. Kakaod lisa tunde järgi - kui tahad tumedat tainast pane kakaod rohkem ning vastupidi. Tegelikult ei pea kook selle küpsetise valmistamiseks üldsegi mitte untsu minema, kui on kooki järgi, saab ka suurepäraselt seda kasutada.


1 õunakook (valmistasin selle retsepti järgi)
3-4 sl võid
2-3 sl hapukoort
magustamata kakaopulbrit
suhkrut
rummi

Tainas:

25 g pärmi

3 dl leiget vett
1 dl suhkrut
0,75 tl soola

8-9 dl jahu
3 sl õli

Võta õunakook (ei pea terve suur kook olema, piisab ka vähemast) ning murenda see kaussi (võid ka mikserdada). Sulata potis või ning lisa see murendatud õunakoogi segule. Sega sisse hapukoor. Lisa maitse järgi kakaod, suhkrut ja rummi ning sega kõik ühtlaseks. Pane pärmitaigna valmistamise ajaks jahedasse.

Murenda pärm leigesse vette ja sega õrnalt, kuni lahustub. Lisa suhkur, sool ja jahu. Jahu lisamisel vaata, et taigen ei jääks liiga kõva, pigem vedelam (nii kerkib paremini). Sõtku veidi ja lisa hulka õli. Puista sõtkutud taignale peale veidi jahu ja pane taigen rätiku alla, sooja kohta kerkima ca pooleks tunniks.

Kerkinud taigen rulli taignarulli abil 1 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale veidi võid ning kata tainas tervenisti rummikoogi-seguga. Keera taigen pikemast küljest rulli. Moodusta sellest ring, ühendades taignaotsad omavahel. Lase kerkida plaadil ca 15 minutit. Seejärel küpseta 175 kraadi juures 25-35 minutit. Kuni kringel on pealt kuldpruun. Võta ahjust, piserda peale veidi vett ning jahuta.

3 kommentaari :

  1. Oh, kui hea mõte õunasest rummikoogist. Peaks ka proovima, kui ämmalt uue portsu õunu saan :)

    VastaKustuta
  2. võin igastahes öelda, et maitse tuli nii hea:) See aasta tundub õuntega kuidagi kööga olevat, mitte kuskil ei taha eriti need kasvada...kahju:(

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails