18. aprill 2010

Kevadine naadiomlett

/Prindi retsept/

Dagris kuulutas oma blogis vara-kevadiste naatide hooaja algust. Võtsin siis täna kätte ja suundusin imepisike täpiline plekkkausike käes kaema naatide olukorda tagahoovis. Hommikusel päikeselisel tunnil tekkis selline mõnus südasuvine tunne, nagu läheks hommikutoiduks peenrale juba valminud salateid, rediseid ja värsket aedtilli korjama. Siiski tänaseks sai vaid naate, kuigi meliss ja piparmünt olid ka juba oma imepisikesed lehed nähtavale toonud ning rabarber, mida juba ammu ootan, oli üsna rabarberi näoga.

Korjatud naadisaaki kasutasin aga hommikuses omletis. Täna oli üldse selline mõnus hommikusöök – otse pannilt tulnud (loomulikult vahepealse peatumisege pildistamiseks) naadiomlett koos ahjuküpse kilutäidisega leiva ja taluvõiga ning magusaks veel värskelt valminud šokolaadi-granola.


kahele

4 muna
2 dl piima

2 sl jahu
2 peotäit varakevadisi naadilehti

riivitud juustu

soola, pipart


Klopi munad piimaga segamini ning sõelu pidevalt segades juurde jahu. Lisa peenemaks hakitud naadilehed. Maitsesta soola ja pipraga.

Aseta pool segust kergelt õliga piserdatud kuumale pannile. Kui omlett hakkab äärtest hüübima, tõsta puulusikaga see kergelt sissepoole, et keskmine vedel osa valguks äärtele, korda tegevust paar korda (nii hüübib omlett ütlaselt). Kui terve omlett hakkab valmis saama, raputa peale riivitud juustu ning küpseta seni kuni juust on sulanud. Aseta omlett taldrikule ning valmista sarnaselt ka teine omlett ülejäänud muna-segust.

4 kommentaari :

  1. Minulgi oli mõtetes midagi naadist valmistada, korjasin maalt isegi väikse kimbu. Kodus avastasin et olen koti maale jätnud. Tuleb järgmist nädalavahetus nüüd oodata. Omlett näeb tõesti isuäratav välja, küsin kohe et kas naadil on mingi eriline maitse ka?

    VastaKustuta
  2. Mina olen täielikult naadi lainel. Täna oli lõunaks menüüs veel naadipasta, mille postitan homme linnuliha.ee blogissemme on plaanis naadi-peedipirukas valmis teha.
    Naadi maitset ma väga hästi kirjedada ei oska, maitsetu ta ei ole, kuid üleliia maitserikas ka mitte.

    Täna käisin juba võilille lehti piilumas, aga neid kahjuks ei kohtanud veel. Oleks tahtnud homme salatit teha.

    VastaKustuta
  3. Ma eelmisel suvel sõin võilille õisi, noppisin lillelt seda kollast osa ja sõin. Minu 5a tütar vaatas suurte silmadega ja proovis kohe järele ning tundus et talle maitses, sest peale seda ta vahest ikka korjab mõne õie ja napsab sealt õietükke suhu.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails