23. juuli 2009

Mustikane rullbiskviit kamaga

/Prindi retsept/

Mustikapiruka tegemisest jäi veel pool karpi mustikaid üle, nii et suurepärane võimalus kostitada ennast ühe hõrgu rullbiskviidiga. Selle tegemine on nii lihtne ja lõpptulemus alati nii maitsev. Mul on olemas ideaalne ahjuplaat, kus alati rullbiskviiti teen – biskviit jääb parajalt paks ja kohev – samas aga mitte üleliia, et rullikeeramisel ei teki kunagi raskusi.
Pean veel mainima, et selle pildi tegemisega tõestasin endale, kui hajameelne võib vahel olla. Kui pilti tegin, siis käisin vähemalt neli korda peenramaal, sooviga sealt midagi võtta. Kui aga õue läksin unustasin, mida soovisin võtta. Alles neljandal korral suutsin endale meelde jätta, et mul on vaja õuest melissilehti fotole kaunistuseks. Vähemalt oli hea trenn õue ja toa vahel joosta:)



Biskviittainas:
3 muna
1,5 dl suhkrut

1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl vaniljega kohupiimapastat
2 dl hapukoort (20%-list)
3 sl kama
1 sl suhkrut
mustikaid


Immutamiseks:
kohvi


Klopi mikseriga munad suhkruga kõvaks vahuks. Sega omavahel kuivad ained ning lisa seejärel muna-vahule. Sega ettevaatlikult. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit. Puista lauale tuhksuhkrut ning kummuta küpsenud biskviitpõhi selle peale. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, immuta kooki kohviga. Kata koogipõhi puhta rätikuga ja jäta hetkeks jahtuma.

Täidise jaoks sega kokku kõik täidise ained, välja arvatud mustikad. Laota täidis immutatud koogi põhjale ning seejärel kata mustikatega. Keera seejärel kõpsetuspaberi abil ettevaatlikult rulli. Lase taheneda külmkapis üleöö.



4 kommentaari :

  1. Mis mõõtudega see ideaalne rullbiskviidi ahjuplaat on?

    VastaKustuta
  2. Minu hea rullbiskviidipann on 23,5x36cm. See ei vea mind kunagi alt:)

    VastaKustuta
  3. See oli minu esimene rullbiskviit, mis ei läinud katki. :) Aitäh selle hea retsepti eest.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails