27. juuli 2009

Mustikane mustikakeeks


Reedel sai sõbrannaga tuuseldatud Pärnumaa mustikarohketes metsades. Ühe hetkega olime sattunud täielikult lillakas-siniste marjade piiramisrõngasse ning see tekitas kohati meis juba segadust milliseid võtta, milliseid jätta ja kuhu üldse oma sammud suunata – terve metsa oleks tahtnud ju ikka tühjaks korjata. Pärast 10 minutit korjamist olime ühel meelel, et kisselli jagu oli korvikestesse kogutud. Õhtul läks esmalt söögiks Eton mess mustikatega, seejärel tegin lapsele pudru peale mustika toormoosi (kusjuures moos kaalus pudrukoguse kõvasti üle). Ja muidugi pidin ma ka midagi küpsetama - seekord vajus valik keeksile. Natuke jahu, tibake võid, rohkelt mustikaid ning lihtsalt oivaline keeks oligi valmis meisterdatud. Pean tunnistama, et seni üks mahlasemaid ja maitsvavamaid keekse üldse, mida söönud olen.


2 muna
2 dl suhkrut

3 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

2 sl hapukoort

100 g võid, sulatada
200 g mustikaid

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained ning lisa munavahule. Sega juurde ka hapukoor ja sulatatud või. Kõige viimasena sega tainasse mustikad. Vala tainas võiga (ja küpsetuspaberiga vooderdatud) keeksivormi. Küpseta ca 55-65 minutit 180 kraadi juures.

14 kommentaari :

  1. Tegin ka seda keeksi, aga lisasin veel mustikatele rosinaid, välja tuli parem kui oodata oskasin:)

    VastaKustuta
  2. Minu üks sõbranna tegi seda just ühel ühisel koosviibimisel, tuli kange tahtmine selle keeksi tegemine ette võtta...

    VastaKustuta
  3. Häbematult hea :) Ühe õhtuga sõime terve keeksi kahe peale ära..

    VastaKustuta
  4. Tõeliselt hea ja mahlane! Üllatusin isegi, et 1 keeks võib nii hea olla :)
    Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  5. Rõõm kuulda. Õige-varsti saab juba värskeid mustikaid kasutada:)

    VastaKustuta
  6. Väga-väga positiivne üllatus tuli selle retseptiga! Kasutasin mustikate asemel kompotikirsse, tulemus fantastiline - mõnus, mahlane ja kõike just täpselt parasjagu. Nüüd on kohe suur kiusatus ka teiste marjadega proovida. Aitäh, Ragne, vahvate retseptide jagamise eest :)

    VastaKustuta
  7. Minu lemmik keeksiretsept. Lihtne ja maitsev 😊 Peale selle avastamist jäävad kõik valmissegupulbrid minu poolt ostmata 😀

    VastaKustuta
  8. Tere! Kui ma külmutatud mustikad segasin taigna hulka, siis läks kogu taigen lillaks. Kuidas teha nii, et ei lähe lillaks ja jääks nii nagu teie tehtud keeksi pildil :) Kui taigen lilla, siis peale küpsemist ei näe keeks eriti ilus välja. Maitse oli muidugi ülihea!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Tegelikult see nipp peitubki selles, et kui otse sügavkülmast võetud marjad tainasse segada, siis ei muutu keeks küpsemisel lillaks. Kui aga marjad juba hakkavad sulama, siis annavad need koheselt tainale lillakat värvust. Äkki marjad jõudsid siiski eelnevalt sulada? Või siis tainasse segamisel sai liialt palju segatud?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails