27. juuli 2009

Mustikane mustikakeeks

/Prindi retsept/

Reedel sai sõbrannaga tuuseldatud Pärnumaa mustikarohketes metsades. Ühe hetkega olime sattunud täielikult lillakas-siniste marjade piiramisrõngasse ning see tekitas kohati meis juba segadust milliseid võtta, milliseid jätta ja kuhu üldse oma sammud suunata – terve metsa oleks tahtnud ju ikka tühjaks korjata. Pärast 10 minutit korjamist olime ühelmeelel, et kisselli jagu oli korvikestesse kogutud. Õhtul läks esmalt söögiks Eton mess mustikatega, seejärel tegin lapsele pudrupeale mustika toormoosi (kusjuures moos kaalus pudrukoguse kõvasti üle). Ja muidugi pidin ma ka midagi küpsetama - seekord vajus valik keeksile. Natuke jahu, tibake võid, rohkelt mustikaid ning lihtsalt oivaline keeks oligi valmis meisterdatud. Pean tunnistama, et seni üks mahlasemaid ja maitsvavamaid keekse üldse, mida söönud olen.



2 muna
2 dl suhkrut

3 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

2 sl hapukoort

100 g võid, sulatada
200 g mustikaid

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ning vanillisuhkur. Lisa muna-vahule jahu-segu, hapukoor ja sulatatud või, sega. Kõige viimasena sega sisse mustikad.

Vala taigen 1 liitrisesse keeksivormi (võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud). Küpseta ca 55 minutit 180 kraadi juures. Võimalusel ava ahjuuks alles keeksi küpsemise lõpupoole (nii ei ole ohtu, et see kokku vajub)




12 kommentaari :

  1. Tegin ka seda keeksi, aga lisasin veel mustikatele rosinaid, välja tuli parem kui oodata oskasin:)

    VastaKustuta
  2. Minu üks sõbranna tegi seda just ühel ühisel koosviibimisel, tuli kange tahtmine selle keeksi tegemine ette võtta...

    VastaKustuta
  3. Häbematult hea :) Ühe õhtuga sõime terve keeksi kahe peale ära..

    VastaKustuta
  4. Tõeliselt hea ja mahlane! Üllatusin isegi, et 1 keeks võib nii hea olla :)
    Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  5. Rõõm kuulda. Õige-varsti saab juba värskeid mustikaid kasutada:)

    VastaKustuta
  6. Väga-väga positiivne üllatus tuli selle retseptiga! Kasutasin mustikate asemel kompotikirsse, tulemus fantastiline - mõnus, mahlane ja kõike just täpselt parasjagu. Nüüd on kohe suur kiusatus ka teiste marjadega proovida. Aitäh, Ragne, vahvate retseptide jagamise eest :)

    VastaKustuta
  7. Minu lemmik keeksiretsept. Lihtne ja maitsev 😊 Peale selle avastamist jäävad kõik valmissegupulbrid minu poolt ostmata 😀

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails