14. juuni 2009

Eton Mess kama ja maasikatega

/Prindi retsept/

Rabarberihooaeg hakkab vaikselt lõppema ning maasikahooaeg varsti algamas. Kuna mu mehe ema varustas mind üks päev maasikatega, siis tuli kohe esmalt mõtesse Eton mess (inglaste üks armastatumaid suvedesserte), mis siis algselt koosneb vahukoorest, beseeküpsistest ja hooajalistest marjadest. Kuna nami-namis on hetkel kamatoitude kuu, siis lisasin algretseptile eestimaist kama. Tulemus oli enam kui positiivne, kama, vahukoore ja maasikate kooslus on lihtsalt ideaalne. Kindlasti soovitan proovida! Kama on üks minu päris suuri lemmikuid, kindlasti soovitaksin kamatoitudest proovida ka kamatrühvleid ning kamavahtu.


neljale

2 dl vahukoort (35%)
0,5 sl suhkrut
75 g kamajahu
300 g maasikaid
50 g beseeküpsiseid

Vahusta vahukoor ja suhkur. Sega lusikaga sisse kamajahu ning seejärel lisa väiksemateks tükkideks lõigatud maasikad ning terved (või suuremateks tükkideks murendatud) beseeküpsised. Sega kergelt läbi ning aseta magustoidupokaalidesse. Kaunista maasikate, besee või melissilehtedega.

17 kommentaari :

  1. Vahva mõte. Tegin sel nädalal nii Eton Messi (kokakoolituse raames) kui ka kamavahtu (kodus enda rõõmuks), aga neid kahte kokku panna on hää mõte- need beseeküpsised lisavad õhulisust.

    VastaKustuta
  2. Ma vaatasin jah, et sa Pille oled igavesti uhke kokakoolituse korraldanud, Seal mul see isu tekkiski, polnud aasta otsa eton messi teinud:)

    VastaKustuta
  3. Mmm, besee, vahukoor ja marjad! Peaks ka proovima. Kama meil aga kahjuks ei müüda :-(!

    VastaKustuta
  4. aga siis võid proovida ju originaal varianti, ilma kamata. Asi väärib ettevõtmist igastahes;)

    VastaKustuta
  5. Eton mess on üks mu lemmikuid. Lihtsalt taevalik magustoit!

    VastaKustuta
  6. Proovisin järele, ilma kamata! Mmm, kui hea magustoit sai!

    VastaKustuta
  7. mina proovisin ka, ainult lisasin kohupiima ka juurde. väga hea oli, ainult et maasikaid oleks võind rohkem olla :)

    VastaKustuta
  8. Mardikas - me maitsete poolest vist ühel lainel:)

    Leoola - ega maasikaid pole kunagi LIIGA palju:)

    VastaKustuta
  9. Mida selle magustoidu nimi tähendab? Aga rohkem huvitab see et kas magustoit säilib ka pikemalt või lähevad beseeküpsised seal lödiks? Et kui kaua ennem pakkumist kokku segada ja kui palju saab siis kas tasub säilitada?

    VastaKustuta
  10. Selle magustoidu nimi peaks tulema Inglismaal asuva Eton Kolledži nimest, kus seda siis iga-aastasel kriketivõistluse ajal pakuti.

    Üldiselt soovitan magustoidu valmistada vahetult enne serveerimist, sest vastasel juhul sulavad beseeküpsised vahukoore sisse lihtsalt ära. Muidugi võib ju vahukoore varem valmis vahustada ning maasikad tükeldada, nii kulub selle valmistamisele väga vähe aega.

    VastaKustuta
  11. mis hea magustoit, sama asja vïb teha ka rõstitud saiapuru või hoopis müsliga, nämma on ikka. ma lisan vahukoorele kohupiima , saab hea jah , nagu leoolagi arvas.

    VastaKustuta
  12. tere!
    vabandage, aga kust te hangite beseeküpsiseid?+

    VastaKustuta
  13. Need on täiesti müügil Selverites ja Rimides.

    VastaKustuta
  14. Juhul, kui poest ei leia!
    2 munavalget
    200g tuhksuhrut

    Vahusta munavalged mikseriga vahtu, lisa lusikaga suhkur, jätka vahustamist kuni tulemuseks on tugev vaht.Määrin selle küpsetuspaberile kettana läbimõõduga 23cm. Tuleb selline sobivasti paks ja seda võib siis kasutada kas tordi vahele või tükeldada magustoitudesse.Beseed võib ka tõsta lusikaga pätsikestena või pritsida lillekesi. Küpseb 150
    kraadis,umbes 60 minutit.

    VastaKustuta
  15. ...no umbes kuu aega veel ja saab juba eestimaiseid maasikaid:) tasub oodata;)

    VastaKustuta
  16. Vb rumal küsimus, aga kuidas see sulatatud marjadega jääks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sulatatud marjadega saab ikka seda magustoitu teha, aga siis jääb tekstuur lihtsalt pisut teine. Sulatatud marjad on ju pehmed, mis teevad selle maiuse ühtlasemaks.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails