14. detsember 2008

Pontsakad pärmitainapannkoogid

Kui vahest tekib isu tõeliselt paksude pannkookide järele, siis on just pärmitaina pannkoogid need õiged. Parajalt paksud, piisavalt kohevad ning meeldivalt magusad pannukad sobivad loomulikult valmistamiseks nädalavahetuse hommikutel. Serveeri neid endale meelepäraste lisanditega, minu lemmikuteks on külm vanillijäätis, marjad ja toormoos!



NB! Valmistamisel ära prae pannkooke üleliia kõrgel kuumusel, sest nii ei pruugi pontsakad küpsetised seest korralikult läbi küpseda!



Kogus: ca ca 32-35 tk

5 dl piima
25 g pärmi
ca 7 sl suhkrut (kuhjaga)

1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl soola

8 dl nisujahu
2 muna
2 spl õli

Kuumuta piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm, suhkrud ja sool. Sega kuni pärmi segunemiseni. Seejärel lisa juurde sõelutud jahu, lisa munad ja õli ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Lase sel soojas kohas vähemalt 15-20 min kerkida*.Seejärel prae pannil õlis (keskmisel kuumusel) ümmargused pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

* Mina kergitan tainast tavaliselt 50 kraadini soojendatud elektriahjus. 


28 kommentaari :

  1. Kas need koogid vajusid kiiresti alla?
    Need näevad nii ahvatlevad välja, tuleb vist endal ka proovida...
    Aga see 2spl õli on praadimiseks või lisad taugna hulka?

    VastaKustuta
  2. Need pannkoogid alla ei vajunud, säilitasid sellise kuju ja paksuse nagu pannil olles. Õli läheb tainasse. Praadimiseks tuleb lisaks õli võtta:)

    VastaKustuta
  3. Ühed parimad pannkoogid üle pika aja. Mina asendasin presspärmi kuivpärmiga. Segasin kõik kokku ja lasin 40 minutit kerkida.

    VastaKustuta
  4. Nii mõnusad ja kohevad! Meenutavad natuke pontsikuid. Kas tainas peabki selline vedelapoolne jääma? Igatahes tulemus oli super!

    VastaKustuta
  5. Kas tõesti 5 dl vedelikku ja 8 dl jahu?
    See tuleb ju väga, väga paks :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just täpselt nii:) Tainas tulebki paks, justkui pärmitainas (siiski sellest veidi vedelam tainas).

      Kui armastad pontsakaid pannkooke, siis soovitan seda retsepti proovida:)

      Kustuta
  6. Aitäh retsepti eest! Väga mõnusad pannkoogid tulid ja kõik mõmisesid süües :)

    VastaKustuta
  7. Tegin täpselt õpetuse järgi ja pannakad jäid tõesti lõpuni paksusks ja maitsesid hästi:) Aitäh Ragnele väärt retsepti eest!

    VastaKustuta
  8. See oli nüüd küll omapärane üritus - kell pool kaheksa õhtul teatas mu kallis naine, et tahab võimatut - pärmitaigna pannkooke. Korralik eesti mees ei saa ju ometi tunnistada, et on tema jaoks on miski võimatu, seega tegin elus esimest korda sellise taigna ja tehnilistel põhjustel pidin veel ka kogustega improviseerima. Igatahes koogid said imehead, soovitan retsepti kõigile. Ainult figuurile mõjub sel kellaajal pannkookide söömine halvasti:)

    VastaKustuta
  9. Esimene katse pärmitaignast pannkooke teha: IMEMAITSVAD! Arvutasin kogused ümber, sest mul oli 15 g pärmi külmkappi kössitama jäänud ja sellest kogusest sai piisavalt 3-liikmelisele perekonnale ning mõni pannkook jäi ülegi. Meie pere uued lemmikpannukad :). Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga tore kuulda! Pärmitainast pannkoogid jäävad nii mõnusalt pontsakad ning tõepoolest neid on hea teha ka siis, kui pärmi üle on:)

      Kustuta
  10. Ilmselt juba kolmas kord, kui selle retsepti järgi kesköiseid pannkooke küpsetan ��
    Ikka väga maitsvad ja mõnusad.

    VastaKustuta
  11. Mul tulid küll väga kõvad ja värsked ja maitsetud...huvitav...järgisin retsepti väga põhjalikult...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kirjaviga...nätsked mitte värsked

      Kustuta
    2. Kas tainas kerkis korralikult ja kui kuum oli pann küpsetamisel? Soovitan neid pannkooke küpsetada pigem keskmisel kuumusel. Liiga madalal muutuvad pannukad kõvaks, liiga kõrgel kuumusel aga ei küpse läbi:)

      Kustuta
  12. Kas taigen võiks ka üleöö külmikus kerkida? Et õhtul teen taigna valmis, panen külmikusse ja hommikul küpsetan?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui nii teha, siis tuleks eelnevalt tainas ära kergitada ning seejärel tõsta külmkappi. Seejärel võiks hoida hommikul tainast (enne küpsetamist) toatemperatuuril kümmekond minutit:)

      Kustuta
  13. Tegin neid pannukaid peeneks tükeldatud õunte ja kardemoniga. Suhkrut lisasin vähem. Nisujahu lõppes otsa, lisasin 2dl rukkikroovjahu 😁

    VastaKustuta
  14. Rukkikroovjahi maitset minu meelest tunda polnud. Õunatükke oli 4 SUURT õuna (0,5cm kuubikud). Praadisin pannil kaane all.
    Maitsvad koos vahukoorega, meega.

    VastaKustuta
  15. Pärmitaigen pidi olema maailma lihtsaim...mul on temaga kuidagi teistmoodi hoiak kujunenud. Pitsa tuli üle ootuste hea. Valmistun tegema pannukaid (kardan, aga tahan attitude muuta...Sinu retseptid on kuidagi turvalised ja hea tulemusega. Proovin ka ahjus kergitamist.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails