31. oktoober 2008

Täidetud ahjuõunad

/Prindi retsept/

Lausa kohustuslik on sügisel vähemalt korra teha ahjuõunu. Pole vahet, kas teha täidisega või ilma, maitsvad on nad sellegipoolest. Muidugi peab tunnistama, et mida rikkalikuma täidisega, seda kiiremini leiavad nad tee kõhtu. Seekordseks katsetuseks oli pähkli-halvaa täidisega õunad.......mmm. Ja juba kiitmist ja tänuväärt on see lõhn, mis tuleb ahjust, kui selle korraks õunte küpsemise käigus praokile teed. Tavaliselt teen täidise nii umbes-täpselt, kuidas kapis aineid leidub, kuid püüan kirja panna ligikaudsed kogused. Täidisest piisab ca 6 suuremale õunale.


6 suuremat õuna

Täidis:
80 g pähkli-rosina segu
lisaks veel 2 tl rosinaid
2 tl kookoshelbeid
2 tl mandleid
1-2 tl halvaa puru
2 tl võid
2 tl mett
1-2 tl fariinisuhkrut
kaneeli


Eemalda õuntelt südamik (jäta kindlasti õuntele põhi alla). Ning tee õuntele noaga kergelt ring ümber (vt ülemiselt pildilt), nii väldid õunte puruks küpsemist. Haki pähklid ja rosinad noaga peenemaks. Sega kõik täidise ained omavahel ning täida sellega õunte õõnsused. Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 15 minutit või seni kuni õunad on pehmed ning täidis pealt parajalt kuldne. Raputa üle tuhksuhkruga ning serveeri vaniljekaste või jäätisega. Muidugi võib ka niisama maiustada!!!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails