5. september 2008

Kohupiimane õunakook

Praegusel ajal, kui õunahooaeg on täies hoos, püüan küpsetada/katsetada võimalikult palju erinevaid õunakooke. Muidugi olen sel aastal valmistanud õunakooke, mida ma juba iga aasta korduvalt teinud ning mis on leidnud tee minu retseptivaramu igihaljate retseptide hulka. Lausa patt oleks mitte kiita ka seda kohupiimast õunakooki, sest sellist kodust maitset annab otsida (kindlasti oli koogi hea maitse põhjustatud ka sellest, et koogipõhja peale pandud õunteviiludega ma ei koonerdanud). Retsepti taigen pärineb blogist Toidutegu. Täidise osa aga sai muudetud endale veelgi meelepärasemaks (ja mis seal salata, ka rammusamaks).

5 dl jahu
1,5 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
150 g võid
1 muna
1 dl hapupiima

Täidiseks:
õunu (niipalju, et koogivormi põhi oleks mõnusalt kaetud)
kaneeli
200 g kohupiima
200 g vahukoort
2 spl maasikamoosi või 0,5 kl maasikaid
veerand klaasi hapupiima
1,5 dl suhkrut
2 muna


Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillsuhkur, lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks ning jaga pooleks. Poole hulka sega muna ja hapupiim. Vooderda suurem ahjuvorm küpsetuspaberiga ning vala tainas, kuhu segasid sisse muna ja hapupiima, ahjuvormi.

Täidise jaoks koori ja viiluta õunad, laota tainale ning raputa peale kaneeli. Kohupiimakatteks vahusta vahukoor mikseriga, sega hulka kohupiim, suhkur ning maasikamoos ning mikserda veel korraks läbi. Seejärel lisa kohupiimasegule munad ja hapupiim, sega. Kalla segu õuntele ja puista peale teine pool purutainast. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 40-45 minutit.

7 kommentaari :

  1. Suu hakkab vett jooksma, kui ma püüan ette kujutada, kuidas see kook veel sellise täidisega maitseb...

    VastaKustuta
  2. proovisin ka seda kooki, väga mämma, kui põhi tuli nats paks ,tegin 24cm ümmargusse vormi! Aga koogile hindeks 5+, pean veel ära mainima, et see blogi on mu lemmik kokaraamat;)

    VastaKustuta
  3. Tere

    Kas selles koogis võiks hapupiima asendada hapukoorega?

    Tervisi

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võib, aga siis lisada hapukoort veidike rohkem - ca 1,5dl

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails