22. juuli 2008

Šokolaadi-trühvlikook

/Prindi retsept/

Šokolaadikoogid on minu klassikalised lemmikud. Nii hea on ju vahel tassi kohvi kõrvale (nii harva kui mina kohvi joon) killuke tumedat šokolaadikooki süüa. Selle koogi puhul oli mulle üllatuseks see, et aru ei saanud, et koogipõhi koosneb kakaost, mitte šokolaadist. Muidugi eks šokolaadirikkal trühvlikattel oli selles oma osa. Retsept on muudetud kujul võetud Oma Maitsest.



Valmistusaeg: 15 minutit + küpsetamiseks 15-20 minutit

Põhi:
150 g võid
2 dl suhkrut
1 dl kakaod (kasutasin Nesquick’i kakaod, kuna Meie Mark oli otsas)
2 tl vanillisuhkrut
2 dl jahu
2 muna

Trühvlikate:
0,75 dl vahukoort (35%)
15 g võid
100 g tumedat šokolaadi
hakitud ja röstitud pähkleid (näiteks sarapuupähkleid)

Lisa suhkruga vahustatud munadele omavahel segatud kuivained ja sulatatud või. Võita 24 cm läbimõõduga koogivorm ning vala segu sinna sisse. Küpseta 175 kraadise ahju alumises osas ligi 20 minutit. Kook peab jääma pisut tooreks ja seega tuleks tikuga proovida, et see ei oleks täiesti läbi küpsenud.

Valmista kate. Lase koorel koos võiga keema tõusta, võta nõu pliidilt, lisa hakitud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase jahtuda, kuni see on paksenenud, kuid mitte kõva. Määri segu pisut jahtunud põhjale. Puista üle eelnevalt ahjus röstitud pähklitega.

6 kommentaari :

  1. Sa oled vist ikka paras šokohoolik, Ragne :)

    VastaKustuta
  2. Ega jah šokolaadi isust kergesti lahti ei saa:)

    VastaKustuta
  3. Kas trühvlikatte tegemiseks on tõesti vaja 15g võid?

    VastaKustuta
  4. Hakkasin ise ka kahtlema. Otsisin siis seda OmaMaitset, kus retsepti kohtasin. Aega võttis, aga üles ma ta leidsin. Ja nii ongi - trühvlikatte valmistamisele kulub 15 g võid:)

    VastaKustuta
  5. Mina olen shokolaadifänn ja mulle maitses see kook muidugi hästi. Mu poiss-sõber ja isa ei ole üldsegi mitte shokolaadifännid, kuid just nemad olid selle koogi kõige suuremad sõbrad :) Väga meeldiv, aitäh!

    VastaKustuta
  6. eks see tihti nii kipu olema, et šokolaadikook süüakse kõige rutem ära, ka pelgajate poolt:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails