4. oktoober 2007

Toorjuustukook

/Prindi retsept/

Seda kooki on kiitnud vist küll kõik, kes seda maitsevad. Samuti arvatakse, et kuna see nii hea kook on, siis seda on kindlasti raske valmistada, kuid tegelikult on asi otse vastupidine. See saab valmis uskumatu kiirusega. See kook kuulub minu kuldvaramu retseptide hulka, lisaks on võimalik kooki oma fantaasiat kasutades küllaltki atraktiivseks kaunistada.

Ettevalmistusaeg 20 min + 2 tundi tardumiseks

Põhi:
300 g Digestive küpsist
5 g kaneeli
75 g sulatatud võid

Täidis:
2 pk toorjuustu (bonjour)
100 g suhkrut
400 ml vahukoort
vaniljesuhkrut
natuke sidrunit piserdamiseks
25 g želantiini

Põhja jaoks purusta küpsised kõõgikombainis peeneks, lisa sulatatud või ja kaneel. Vooderda 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi. Suru segu koogivormi põhja ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi. Pane želantiin vähese veega paisuma. Sega köögikombainis vahukoor ja toorjuust, lisa suhkur, maitsesta vaniljesuhkruga. Pigista natuke sidrunimahla täidisesse. Sulata paisunud želantiin pliidil (võib ka veevannil) pidevalt segades. Nirista toorjuustu-vahukoore segu hulka. Sega. Vala täidis ettevalmistatud põhjale. Hoia külmkapis koogi tardumiseni. Kaunista (piltidel erinevaid võimalusi kaunistamiseks)

5 kommentaari :

  1. oh ja, see on kohe kindlasti üks mu lemmikutest kookidest ever!
    Tegin täna óele sünnipäevaks selle koogi sidrunikreemiga. Kreem: kohupiimapasta, vahukoor, 2 sidruni riivitud koor, 1 sidruni mahl, suhkur, zhelatiin. Kook saab homme serveeritud, aga kreem oli proovides lihtsalt vórratu!! )

    VastaKustuta
  2. Ma tegin seda kooki, aga mul ei tulnud välja, kreem läks kuidagi tükki ja ei olnud hea. Kas ma enne ei pea vahukoort vahustama? Vaid otse pakist panen kohe toorjuustuga mikserdama? Ja kui palju on zelatiini jaoks "vähene vesi"? Tänan vastuse eest!

    VastaKustuta
  3. Kui läks tükki, siis äkki ei sulanud želatiin korralikult või siis vahustasid toorjuustu ja vahukoore üle. Vahukoort enne vahustama ei pea, kkõik koos.

    VastaKustuta
  4. Kas bonjour toorjuustu asemel sobib ka Farmi köögitoorjuustu kasutada?
    Ise olen teinud sarnast kooki, aga vahukoore olen vahustanud ning juurde juurde lisanud banaanitükke - need teevad maitse kuidagi eriti heaks :)

    VastaKustuta
  5. ikka võib, ma arvan, et retsepti postitamise ajal Farmi toorjuustu lihtsalt ei müüdud poodides:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails