1. oktoober 2007

Linnupiimatort

/Prindi retsept/

Hea kook, vaepeal sai seda päris tihti tehtud. Peaks selle vist pean-varsti-proovima nimekirja lisama.

Valmistusaeg ca 2 tundi

Põhi:
200 g võid
4 sl kakaod
6 muna
1,5 kl suhkrut
1 tl soodat
2 kl jahu

Kreem (mannapuder):

3 kl piima
4 sl mannat

Võikreem:

250-300 g võid vahusta1 kl suhkruga
maitsestamiseks vaniljet
2 tl zelatiini

Glasuur:
5 sl suhkrut
3 sl hapukoort
3 sl kakaod
1,5 sl võid

Soovitavalt võtta 28 cm läbimõõduga ringikujuline vorm
Valmistamine - Põhi: 1. Vahusta või suhkruga. 2. Klopi munarebud eraldi ja vala juurde. 3. Siis lisa jahu koos kakao ja soodaga. 4. Kõige lõpuks lisa vahustatud munavalged. 5. Vala valmis segu kas küpsetuspannile või vormi ja pane ahju küpsema (seniks kuni on seest ka küpsenud).
Kreem: 1. Vahusta nüüd või koos suhkruga. 2. Poole pealt lisa sinna ka jahtunud puder. 3. Nüüd vahusta koguaeg edasi, maitsesta vaniljega. 4. Lisa nüüd see sulatatud zelatiin ning sega hoolikalt. 5. Valmis, kalla segu jahtunud põhja peale.
Glasuur: 1. Sega ained ühte kaussi ja kuumutada keemiseni (mitte keeta). 2. Vala glasuur soojalt peale. 3. Oota kuni glasuur on jahtunud.

8 kommentaari :

  1. Halb ja rumal küsimus, aga ma olen väga vähe teinud torte, mis vajab želatiini (hoidun pigem), kuna ma ei oska õigesti želatiini kasutada (kahjuks). Mina olen lihtsalt kuuma veega želatiini seganud ja midagi on välja tulnud, aga mitte päris õigesti. Kuidas see paisutamine ja sulatamine siis õigesti käib? (Kui Sa viitsid rääkida :), oleksin väga tänulik) ;)

    VastaKustuta
  2. Pane želatiin, koos vähese külma veega (ca 4 sl) külma veega seisma 5-7 minutiks. Selle ajaga imbub vesi želatiini ning see paisub. Seejärel pane anum veevannile ning kergelt segades kuumuta seda, kuni želatiin lahustub ning tekib želatiinist vedelik. See võib veidi segaselt kirjutatud olla, aga kui küsimusi on anna teada:)

    VastaKustuta
  3. Suur aitäh Sulle! Ma usun, et nüüd on mul teoreetiliselt enam-vähem selge, peab ainult praktikas rakendama :)

    VastaKustuta
  4. hoian pöilt, et želatiin lahustuks ilusti. Kusjuures zelatiinil ja želatiinil on vahe. Osad on sellised suurte tükkidega, need sulavad ka halvemini samuti peab želatiini pulbrit rohkem lisama, et ilusti ära tarretuks. Mulle meeldib näiteks (ilma igasuguse reklaami tagamõtteta:)) Santa Maria oma.

    VastaKustuta
  5. Kui suure panni või vormi sees ja millisel kuumusel seda põhja peaks küpsetama? Ja kas see lõigatakse hiljem mitmeks kihiks ka?

    VastaKustuta
  6. koogile võtta 28cm läbimõõduga vorm. Hiljem kihtideks ei lõigata:)

    VastaKustuta
  7. Tegin elu esimese linnapiimatordi ning ootasin, et keskmine kiht tuleb veidi hõrgum, sufleesem:) Aga tuli suhteliselt tihke. Aga äkki oli mannapuder liiga paks. Mina "saagisin" ikkagi alumist kihti õhemaks, sest muidu poleks keskmine ja pealmine kiht peale mahtunud. Muide, ma niigi tegin alumise kihi vähema materjaliga,kasutasin 2/3 koguseid.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tervitus, See retsept on mul nii ammune. Peaks selle täiesti uuesti läbi proovima:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails