6. oktoober 2007

Lihtne ja kiire pitsapõhi

Üks asi, mis mul alati külmkapis leidub on pärm, sellest saab teha igasugu huvitavaid pirukaid ja erikatetega pitsasid. Selle toiduga on see hea, et pitsapõhja peale võid laduda niipalju erinevaid asju. Minu firmaroaks aga võib pidada allpool väljatoodud kaks erinevat pizzakatet.


3 dl vett
25 g presspärmi
0,5 tl soola
2 tl suhkrut
7 dl jahu
3 spl õli


Pudenda pärm kaussi ja hõõru suhkruga, jäta vedelduma (ca 7 minutit, aeg-ajalt võid KERGELT segada). Vala kaussi leige vesi, lisa vedeldunud pärm. Lisa jahu, sool, suhkur ja õli ning sõtku taignaks. Lase kinnikaetult soojas kohas pool tundi kerkida.
Vajuta kerkinud taigen alla ja rulli suure ahjupanni suuruseks plaadiks (võid ka kätega taigna ahjuplaadil ahjuplaadi suuruseks mätsida). Aseta peale sobiv täidis ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 30 minutit.

Siinkohal mõningad näited pitsakatetest, mida tavaliselt pitsa peale panen:

Kate 1:
ketšupit
300 g lastevorsti
1 tomat
basiilik
lihamaitseaine
50 g sinihallitusjuustu
100 g riivitud juustu


Määri ketšup pitsa põhjale. Lõika lastevorst viiludeks ja laota ketšupi peale, maitsesta kergelt lihamaitseainega. lõika tomat väikesteks viiludeks ja pane samuti pitsale, maitsesta basiilikuga, kõige peale puista esmalt sinihallitusjuustu ja seejärel riivitud juustu. Küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 30 minutit.

Kate 2:
ketšupit
majoneesi
1 väike sibul
250 g hakkliha
hakklihamaitseainet, soola, pipart
100 g tuunikala
2 marineeritud kurki
50 g sinihallitusjuustu (soovi korral)
100 g riivitud juustu


Määri ketšup ja majonees pitsapõhjale (majoneesi pane pool kogust vähem kui ketšupit). Haki sibul ja prae pannil klaasjaks, lisa hakkliha , maitsesta hakklihamaitseaine, soola ja pipraga. Aseta pitsapõhjale, seejärel pane põhjale tuunikala, ja marineeritud kurk. Kõige peale aseta sinihallitusjuust (siin retseptis soovi korral) ja riivitud juust. Küpseta 30 minutit 200 kraadi juures.
Hüva nõu: sinihallitusjuust annab pitsale juurde suurepärase ja küllastava maitse. Kindlasti tasub proovida, kuid sinihallitusjuustu ei tohi ka väga palju panna, muidu muutub maitse pealetükkivaks.

13 kommentaari :

  1. Ragne, aitäh väga pehme, kerge, samas äärtest krõbeda ja ülimõnusa pitsapõhja retsepti eest! :) Birks

    VastaKustuta
  2. Vastused
    1. Pole ise odrajahuga proovinud, aga alati võib katsetada. Odrajahu tekitab küpsetisele juurde mõnusat teralisust ning miks mitte ka siinses retseptis seda proovida. Kindlasti aga ei soovita seda asendada terve kogusena. Ma arvan, et 3,5 dl nisujahu ja 3,5 dl odrajahu oleks ok.

      Kustuta
  3. Aitäh, Ragne! Kasutasime täna sinu pizza retsepti :-). Tervitused Noarootsist!

    VastaKustuta
  4. Tõesti hea pitsatainas, mõnus krõbe!

    VastaKustuta
  5. Väga super pitsatainas, lemmik!!!!!

    VastaKustuta
  6. 7dl jahu? Mul jäi täitsa vedel see peale kerkimist isegi. Pidin väga paljunjuurde panema, et rullida saaks.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails