1. oktoober 2007

Kookoskuhjad

Kookosest tulvil küpsised on mõeldud kõikidele kookosfännidele. Oma maitselt sarnaneb pisut Bounty šokolaadile, seega kui seda maiust armastad, siis proovi kindlasti ka neid, imelihtsasti valmivaid, küpsiseid.   
 
 
Kogus: ca 18 tk
Valmistamisaeg: 25 minutit
 
50 grammi võid
2 muna
90 grammi suhkrut
200 grammi kookoshelbeid

Peale:
50 grammi (tumedat) šokolaadi


Sulata või. Sega omavahel munad ja suhkur ning lisa seejärel kookoshelbed ja sulatatud või. Vormi käte vahel segust pisikesed kuhjad ning tõsta ahjuplaadile. Küpseta küpsiseid 175 kraadi juures 15-17 minutit. Lase küpsistel jahtuda. 
 
Sulata šokolaaditükid veevannil ning nirista sulašokolaad jahtunud küpsistele. 

8 kommentaari :

  1. Kahju, et pilti pole aga tunduvad head. Järgmine küsimus ei puutu küll nendesse küpsistesse aga kas rannamõisa retseptikonkursil peab linnuliharoast retsepti ise välja mõtlema või võib ka kokaraamatu retsepti järgi valmistada?

    VastaKustuta
  2. Pean häbiga tunnistama, et teen neid küpsiseid päris sagedasti. Teen šokolaadiglasuuriga ja täidisega, aga pilt tegemata....

    Rannamõisa konkursil ikka eelistatud enda leiutised. Muidugi võib idee pärineda kuskilt kokaraamatust, aga see võib ju olla kohandatud omapoolsete kiiksudega:)

    VastaKustuta
  3. tegin neid poole koguse ja need said väga kiiresti otsa. kuna minu ahi on katki ja ei hoia õiget temperatuuri, siis tuli küpsiseid kauem küpsetada.
    mees arvas ka, et šokolaadiglasuuriga oleksid need väga maitsvad. aga kuidas sa neid täidisega teed?

    VastaKustuta
  4. Täidisega teen selles mõttes, et kahe küpsise vahele panen iiriskommitäidise. Selle teen nii: sulatan pool pakki iiriskomme 3-4 sl sooja piimaga ära. Panen iiristäidise ühele küpsisele ja surun siis teise küpsise vastastikku kokku:)

    VastaKustuta
  5. Ma olen tõeline kookose fänn.
    Sinu retsept oli väga maitsev ning läheb kindlasti kordamisele. Siiamaani on minu nn kindlapeale mineku küpsised olnud sellised:

    4 munavalget
    3 dl kookoshelbeid
    2,5 dl suhkrut

    2 varjanti:
    a) segad kõik ained kokku ja keedad tasasel tulel pidevalt segades kuni segu muutub paksemaks. Tõstad lusikaga väikesed kuhjad plaadile ja küpsetad 225 kraadises ahjus u 10 min kuni küpsised on pealt kuldsed.

    b) Vahustad munavalged ja lisad järk järgult suhkru ning vahustad kuni segu hakkab läikima. Siis lisad kookoshelbed, segad kokku ning küpsetad nagu a varjandis.

    Neid on hea küpsetada kui munavalgeid on palju üle ja lihtsaid beseesid enam ei soovi.

    Tuleb umbes 25 pätsikest.

    VastaKustuta
  6. Jätan retsepti meelde:) Kookoskuhjad on ikka hiiglama head ja tänuväärsed maiused ja ilusad ka koogi peal kaunistuseks;)

    VastaKustuta
  7. Tegin nagu anonüümne on kirjutanud ( teisipäev, august 02, 2011 9:37:00 PM) ja tegin katsetust. Ühele poolele kogusele lisasin ka naatuke võid. Või teeb isegi päris heaks, nagu poest ostetud maitsega on :) aga ka ilma võta on hea, eriti krõmps (eriti kui teha pisikesed küpsised).

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails