4. oktoober 2007

Keeks rosinatega

/Prindi retsept/

Retsept oli algselt küll ilma hapukooreta, kuid hiljuti avastasin, et kui taignale lisada väike kogus hapukoort, siis teeb see taigna õhulisemaks. Retsepti nimi on küll keeks rosinatega, kuid kui soovi on ja lisada taignasse veel kuivatatud aprikoosi ja ananassitükke, siis teeb see maitse veel paremaks.


Ettevalmistusaeg 10 min + 30 min ahjus küpsemiseks

150 g võid
2 muna
200 g suhkrut
200 g rosinaid või muid kuivatatud puuvilju
2 tl küpsetuspulbrit
2,5 kl jahu
2 spl hapukoort (soovi korral)


Sega või ja suhkur. Lisa munad, hapukoor ja mikserda. Võta kauss ja pane sinna küpsetuspulber ja jahu, sega. Lisa rosinad. Lisa segu või-suhkru segule ning sega uuesti. Pane tainas keeksivormi ja küpseta 175-200 kraadi juures pool tundi

4 kommentaari :

  1. Tere!

    Mitu detsiliitrit on 2,5 klaasi?

    VastaKustuta
  2. Jahu panin kogemata vähem, aga kook õnnestus siiski. Suhkrut panin nimelt poole vähem, ainult 100g. Arvestades rosinate kogust on 200g suhkrut liig mis liig. Muidu väga hea ja lihtne retsept. Aitäh :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Issand, ma ei ole seda keeksi nii ammu teinud... aga mäletan, et mingi aeg oli see meie peres üks peamisi küpsetisi. Õunu lisasin ka vahel.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails