8. oktoober 2007

Kass Arturi kook

Kass Arturi kook ei vaja vist suuremat tutvustamist. Uskumatu, kui hea lõpptulemuse võib saavutada õhuliselt krõbedate maisipulkade, magusate iiriskommide ning või kokkusegamisel. See on lihtne ja ajatu klassika, mis meeldib nii pere pisematele kui ka täiskasvanutele ... kipub ainult liialt kiiresti otsa saama:) 


175 g  võid (82%)
300 g iiriskomme (soovitan venivaid iiriseid)
125 g maisipulkasid

Sulata või, seejärel lisa iirised ning sulata need ühtlaseks massiks. Vala segu maisipulkadele ning sega korralikult läbi. Laota koogisegu piklikult küpsetuspaberile ning paki kook ilusti paberisse. Soovi korral võid veel toidukile ka ümber panna. Seejärel lase külmkapis seista vähemalt 3 tundi.



11 kommentaari :

  1. Kass Arturi kook on minu isiklik lemmik. Võin seda süüa pidevalt ja vahet pidamata :)

    VastaKustuta
  2. Tere Ragne,
    ega Sa Kass Arturi kooki isetehtud iirisega katsetanud ei ole?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, kahjuks ei ole. Selles suhtes olen alati kergema vastupanuteed läinud ning poes müüdavaid iiriskomme kasutanud.

      Kustuta
  3. Ok, aga jään ootama ... juhul kui tulevikus järsku teed siis riputa ka siia oma super blogisse üles:).

    VastaKustuta
  4. Kui palju seda Kass Arturi kooki tuleb selle retsepti järgi ?

    VastaKustuta
  5. Sellest ikka pidulauale piisab, kui on umbes kümnene seltskond:)

    VastaKustuta
  6. Tere. Tegin eile seda kooki ja muidu tuli väga ilusti välja ja maitsev oli. Kuid tekkis ikka üks küsimus. Nimelt kui ma koogi külmikust välja võtsin siis küpsetuspaberile koogi põhja oli valgunud veidi võid. Muidu tundus mulle, et iirised ja või olid ilusti segunenud aga vist siis ei olnud. Seda võid ei olnud seal väga palju, aga natuke oli, et oli näha siiski. Kas see tähendab, et oleks pidanud veel kauem segama? Ja iirise ning või segu läks veidi keema, oli see ok? Ja vb see või valgubki natuke küpsetuspaberile, et kas Teil ka nii oli?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui või niimoodi eraldub, siis see tähendab, et liialt suurel kuumusel on segu kuumutatud. Keema ei tohiks samuti lasta:)

      Kustuta
  7. Kas seda annaks ka lehmakommidega teha?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails