20. oktoober 2023

Mõnusalt kreemjas kõrvitsa-peekonipasta ja kasulik sooduskood

Kellele ei meeldiks erinevad pastaroad! Need valmivad nii lihtsalt ja arvestades saabunud külmahooaega, siis on need ka suurepärased mugavustoidud. Lisaboonusena on mitmesugused pastaroad väga rahakotisõbraliku hinnaga. Suurepäraseks näiteks on seesama kõrvitsa-peekonipasta, mis valmib lihtsatest komponentides ning ei koorma üleliia ka rahakotti. Hooajale kohaselt on selles retseptis kasutatud kõrvitsat, millest saab väga lihtsasti valmistada kiire pastakastme. Lõpptulemuseks on maitserohke ja äärmiselt mõnus pastaroog.

Nagu piltidelt aimata võib, siis kasutasin selle pastaroa valmistamisel Panzani Selezione Di Chef tagliatelle pastat. See on tootesari, mille märksõnaks on värsketest munadest valmistatud kvaliteetne pasta. Loomulikult saab seda retsepti valmistada mistahes pastaga. Samuti võid kasutada endale meelepärast pastasorti. Mulle lihtsalt tohutult meeldib tagliatelle pasta, aga kui on muid eelistusi, siis loomulikult toimi nii, nagu sulle meeldib.

Kusjuures, mul on eriliselt suur rõõm jagada üht head SOODUSKOODI: Ragne10
Seda koodi kasutades saad abestore.ee veebilehel Panzani tooteid osta 10% soodsamalt. Kui registreerid end ka kliendiks, siis saad täiendava -15% soodustuse. Seega, kui kasutad minu koodi ja oled ka klient, siis saad Panzani toodetelt kokku -25% soodustust. Kood kehtib selle aasta lõpuni abestore.ee veebilehel!

Nüüd aga soovitan selle suurepärase pasta valmistamise ette võtta. Ühe pisikese soovituse annan ka: kui soovid veelgi kuldkollasemat pastat, siis sega kõrvitsapüreele sisse 0,5-1 tl kurkumit. See annab täiendavalt juurde kollast tooni! Väike nipp, kui soovid natuke tooni lisada.

PS! Kui soovid seda retsepti vaadata ka videoõpetusena, siis see on leitav minu instagramist.

Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 30 minutit

300 g kõrvitsa viljaliha
100 g suitsupeekoniviile
peotäis värsket tüümiani
0,5 tl tšillihelbeid
5 küüslauguküünt
100 ml (1 dl) rõõska koort (35%)
75 g cheddar juustu
50 g parmesani
250 g (tagliatelle) pastat (Panzani)
soola, pipart, oliiviõli

Tükelda kõrvits ja tõsta ahjuplaadile. Lisa peekoniviilud, tüümian, tšillihelbed ja poolitatud küüslauguküüned. Maitsesta soola-pipraga ja nirista üle oliiviõliga. Rösti 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Vahepeal keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ja säilita klaasitäis pastakeeduvedelikku.

Röstitud segult tõsta peekon kõrvale, tükelda peekon. Ülejäänu püreesta 1 dl pastakeeduvedelikuga kannmikseris püreeks. Tõsta segu pannile, vala juurde rõõsk koor ja kuumuta segu keemiseni. Kui segu on liialt paks, siis võid täiendavalt lisada pastakeeduvedelikku. Seejärel lisa segusse juustud ja tükeldatud peekon. Kõige viimasena lisa pasta, sega läbi ja serveeri!

Retsept valmis koostöös abestore.ee ja Panzani!


2 kommentaari :

  1. Nii hea pasta!
    Mu 1,5- ja 3,5-aastane sõid isuga, rääkimata mehest! Tüümianita läheb väikelastele veel paremini peale :D Olen juba 2x teinud ja ilmselt teen veelgi, kuna kõrvitsat jagub! Kiidame!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails