31. oktoober 2022

Lihtne kummitusekook

Halloween on Eestis viimaste aastatega üha populaarsemaks saamas ja tunnistan ausalt, et minul ei ole selle vastu miskit. Ongi veel üks põhjus kooki küpsetada, lapsega kummitusi meisterdada ning tuba kaunistada. Minu väiksem laps on sellest pühast õhinas ning nii me siis meisterdame erinevaid snäkke, meisterdame kõrvitsalaternaid ning lõikame paberist nahkhiiri juba mitu päeva enne õiget päeva. Ühesõnaga tore ja põnev tegevus, millega ka laps kaasa läheb.

Seetõttu on üsna õige aeg tutvustada üht lihtsat kummitusekooki, mis tõepoolest valmib ääretult kiiresti. Eriti veel siis, kui sul on olemas küpsetatud koogipõhjad. Mina kasutasin Promo Cash&Carry poest ostetud kahte külmutatud šokolaadikooki, mida oli vaja selle koogi valmistamiseks vaid ülessulatada. Ühe koogi hind oli neil ca 4.50, seega ei tule ka lõpptulemusena see kook väga kallis. Videoõpetuse, selle koogi valmistamiseks, leiad minu instagramist: Lihtne kummitusekook.

Seekordne postitus ongi tehtud koostöös kauplusega Promo Cash&Carry, kust leiab suurel hulgal erinevaid põnevaid tootegruppe - lai valik värsket puu- ja juurvilja, imeline kalalett koos värske kraamiga (lemmik!), suur valik erinevaid külmutatud tooteid, värsked küpsetised, ohtralt põnevaid maitseaineid, avar nõudeosakond jne. Ühesõnaga tasub külastada (2 poodi Tallinnas ning 1 Pärnus)! Sinna kauplusesse pääseb küll vaid spetsiaalse kliendikaardiga, mida saavad teha juriidilised isikud, aga esmakordsel külastamisel soovitab Promo Cash&Carry küsida infolauast ühekordset külastajakaarti.

200 g toorjuustu
50 g piimašokolaadi
100 ml vahukoort
1 paksem või 2 õhukest koogipõhja* (Ø18-20cm)
25 g valgeid vahukomme
šokolaadiglasuuriga sufleed, söödavaid silmi
popkorne, piparmündilehti

Sega omavahel toorjuust ja sulatatud šokolaad. Vahusta koor ning sega toorjuustusegusse. Lase võimalusel toorjuustusegul külmkapis taheneda, sest nii on kooki hiljem lihtsam kokku panna. 

Tõsta koogipõhi alusele, määri peale täidis ning kata teise koogipõhjaga. Sulata vahukommid veevannil ning venita sõrmede vahel sulanud mass laiali ämblikuvõrguks, tõsta koogile. Kinnita (näiteks sulašokolaadiga) sufleedele silmad. Kaunista kook valminud kummituste, popkornide ja piparmündilehtedega.

*Kasutasin Promo Cash & Carry kahte külmutatud šokolaadikooki.

Postitus valmis koostöös: Promo Cash & Carry


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails