Suvine koogiretsept, mille valmistamiseks ei ole vaja ahju sisse lülitada. Selle koogi teevad eriliseks neli põnevat koogikihti, millest igaüks on oma näoga. Esimene küpsistest valmiv pehme ja maitserikas koogipõhi, teine kergelt kohvine kreemjas põhikiht, kolmas šokolaadine vahekiht ning neljas õhuline vahukoorekate, mis kogu koogile punkti paneb. Selle koogi sööjad tunnevad õrnalt kohvist maitset, mis segunevad šokolaadi ning vanilliga. Seega, kui üleliia kohvikooke ei armasta, siis ei pea üldse miskit kartma – kohvimaitse täiustab seda kooki ning sulab justkui ühte.
See retsept valmis koostöös Kohvisemuga ning mul on Teile selles osas häid uudiseid! Juulikuus on Kohvisemu sünnipäev ning seetõttu on kuni juuli lõpuni Kohvisemul kõikidele kohvisõpradele hea pakkumine: osta 1 kg Caprissimo kohviube ja saad teise paki tasuta kaasa. Lisaks leiad kohvisemu.ee lehelt rohkelt erinevaid pakkumisi -50% soodustusega.
Ja veel ... kui ostad vähemalt 40€ eest kohvisemu e-poest ning kasutad koodi
ragne5, saad ostu 5€ soodsamalt. See kood kehtib suve lõpuni! E-poodi
saad siit: kohvisemu.ee
Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 30 min + tahenemisaeg
Põhi:
300 g Domino küpsiseid
50 g võid, sulatatuna
Täidis:
200 g toasooja toorjuustu
2 sl suhkrut
50 ml kanget kohvi
200 ml vahukoort
2 sl vanillikastmepulbrit (Ekströms)
Vahekiht:
50 g šokolaadi (piimašokolaadi ja tumedat šokolaadi pooleks)
100 g kohupiimapastat
Kate:
200 ml vahukoort
1 tl suhkrut
Purusta
küpsised peeneks puruks ning sega sulatatud võiga. Suru küpsised
lahtikäiva koogivormi (Ø21cm) põhjale. Täidise valmistamiseks sega
omavahel toorjuust, suhkur ja kohv. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks
ning sega ettevaatlikult toorjuustuseguga (vaata, et toorjuustusegu ei
oleks soe). Kõige viimasena sega juurde vanillikastmepulber. Laota
täidis koogivormi.
Vahekihi jaoks sulata šokolaaditükid
vesivannil. Sega juurde kohupiimapasta ning laota koogivormi. Vahusta
vahukoor suhkruga vahule ning tõsta koogile. Sega kahvliga kergelt läbi
nii, et šokolaadikiht seguneks pisut vahukoorega. Lase koogil külmkapis
taheneda vähemalt 6 tundi. Seejärel kaunista ja serveeri.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar