26. oktoober 2021

Pontsakas lõhevõiku avokaadokreemiga

Lihtsad ja toimivad toidud on alati kõige paremad ning seetõttu on siin üks eriti mõnus võileivasoovitus. See koosneb soja-meemarinaadis lõhest, avokaadokreemist ja ohtralt värskest kraamist. See võileib valmib küllaltki lihtsalt ning ei nõua palju valmistamisvaeva, mistõttu sobib see nii lõunasöögiks, aga ka kiireks lõunapalaks või õhtuseks kehakinnituseks.

PS! Novembrikuu lõpus on ilmumas uus BalticChefs kokaraamat ning see retsept valmiski minul ühes seda raamatut tutvustavas videos. Tegemist on ainulaadse kokaraamatuga, kuhu on kokku kogutud kolme Balti riigi kokkade retseptid! 90 kokka, 180 retsepti, 1 mahukas kokaraamat! Raamatut saab hetkel soodushinnaga ette tellida BalticChefs ametlikult lehelt! 

Kogus: 1 võileib
Valmistamisaeg: 15 minutit

1 Lapi leib (Fazer)
2 vutimuna
rohelist salatit
kurki, ribastatuna
kirsstomateid
koriandrit
soola, pipart

Marinaadis lõhe:
50-75 g toorest lõhefileed
1 sl teriyaki kastet
1 sl heledat sojakastet
0,5 tl seesamiõli
0,5-1 tl pehmet mett

Avokaadokreem:
1 avokaado
2-3 sl oliiviõli
1-2 tl laimist pressitud mahla
0,5 tl suitsutatud paprikahelbeid (soovi korral)
soola, pipart

Esmalt pane lõheviilud marinaadi. Sega kõik kastmekomponendid omavahel ning lisa lõhefilee sellesse maitsestuma. Seejärel valmista avokaadokreem, purusta kahvliga avokaado viljaliha, lisa oliiviõli, laimimahl ning paprikahelbed. Maitsesta!

Keeda vutimune keevas vees 3 minutit, seejärel „ehmata“ neid külmas ning koori munakoor. Kuumuta lapi leiba mõlemalt poolt kergelt pannil. Määri peale avokaadokreem. Seejärel aseta peale roheline salat, kurgiribad, poolitatud kirsstomatid ja vutimunapoolikud. Tõsta peale lõhefilee, raputa peale koriandrit ning maitsesta. Soovi korral võid nirista peale pisut marinaadivedelikku. Serveeri!

Retsept valmis koostöös Fazeriga!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails