18. oktoober 2021

Kohupiimakreemiga õuna-martsipanistritsel

Stritsel on alati mõte ning seetõttu jagan ühe eriti mahlase stritsli retsepti! Õun, martsipan ja kohupiim on ideaalne kombinatsioon. Lõpptulemus jääb meeldivalt magus, samas õrnalt mandline ja parajalt kohupiimane.

Sobib hästi valmistamiseks mis tahes ajal! Retsepti jagasin ka Naistelehes (august 2021).


Tainas:
10 g kuivpärmi
50 g suhkrut
1 tl soola
400 g nisujahu
2,5 dl täispiima
50 g toasooja võid

Kohupiimatäidis:
250 g kohupiimapastat
1 sl suhkrut
25 g vanillikastmepulbrit (Ekströms)
0,5 muna

Õuna-martsipanitäidis:
50 g toasooja võid
2 tl kaneeli
1 sl suhkrut
200 g puhastatud õunatükke
100 g martsipanimassi

Peale:
Tainast järelejäänud 0,5 muna

Taina valmistamiseks sega omavahel kuivained. Kuumuta piim potis pisut soojemaks kui käesoojaks ning sega kuivainetega. Sõtku juurde või ning sega tainas ühtlaseks. Lase tainapallil 50 kraadises ahjusoojuses kerkida umbes 30 minutit.

Kerkimise ajal valmista täidised. Kohupiimatäidise valmistamiseks pane kõik komponendid kaussi ning sega ühtlaseks. Õuna martsipanitäidise valmistamiseks vahusta toasoe või kaneeli ja suhkruga. Tükelda õunad.

Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal ristkülikuks. Laota poolele tainapoolele kohupiimatäidis ning teisele poolele määri kaneelivõi, millele raputa peale õuna- ja martsipanitükid.  Lõika kahe täidise vahelt tainas pooleks. Rulli mõlemad tainapooled kokku. Jälgi, et mõlemad rullitud pooled oleksid ühepikkused, vajadusel venita rullitud tainavorstid ühepikkuseks. Tõsta rullid kõrvuti ning põimi need omavahel kokku: esmalt tõsta üks rull teisest üle ja seejärel teine. Korda tegevust.

Tõsta põimitud stritsel ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25-35 minutit.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails