6. september 2021

Kodune marjakeeks

Keeksiretsepte on siia blogisse tekkinud juba omajagu, kuid seda ka põhjusega - keeksid lihtsalt on nii maitsvad, mis parimad nii tassikese tee, kohvi või klaasi piimaga. Need on lihtsad olemusega küpsetised, kuid samas ka väga erilised. Siin on üks keeksiretsept, mille järgi suvisel ajal korduvalt sai külalisi ühe maitsva küpsetisega rõõmustatud. See keeks ei ole aga mitte vaid suvehooajal sobiv, sest ka talvel võib marjakeeksi valmistada. See aga eeldab pisikest sügavkülmavaru suvemarjade näol. Pea aga meeles, et külmutatud marju kasutades ära neid kindlasti eelnevalt üles sulata, sest muidu muutub keeks seest nätskemaks, kui tegelikult vaja on!



Valmistamisaeg: 20 min + küpsemisaeg
Kogus: keeksist piisab umbes 8-10le sööjale

200 g toasooja toorjuustu
200 g toasooja võid
200 g suhkrut
3 muna
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
200 g marju (mustikaid, vaarikad, põldmarju vms)
75 g (Kreeka) pähkleid, hakituna


Vahusta omavahel toorjuust, või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad. Seejärel lisa segades omavahel segatud kuivained. Kõige viimasena lisa tainasse marjad ja pähklid. Tõsta tainas võiga määritud ümmargusse keeksivormi ning küpseta 200 kraadi juures 50-60 min.

Kui soovid valmistada šokolaadikatet, siis kuumuta 50 ml vahukoort potis keemiseni, lisa 100 g šokolaaditükke ning lase neil sulada. Sega ühtlaseks, vajadusel lisa värviandmiseks peedimahla!



2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails