8. august 2021

Laisa inimese "ekleerid" toorjuustukreemiga!

Kui Savoiard küpsistest rääkida, siis esmalt tuleb nende küpsistega kohe mõtteisse kreemjas Tiramisu. Seal on need küpsised asendamatud! Kui jätta see itaaliapärane maius aga seekord kõrvale, siis tegelikult saab neidsamu küpsiseid väga nutikalt ka teistest magustoitudes ja kookides kasutada. Seetõttu jagan Teiega üht vägagi lihtsat ideed, mis sobib eriti hästi valmistamiseks just siis, kui koogiteoks üleliia aega ei ole. 

Saagem tuttavaks – toorjuustukreemiga laisa inimese "ekleerid", milles keedutainas küpsetatud ümbris on asendatud Savoiard küpsistega. Pole see õige ekleer, kuid mahlase ja maitsva koogikese mõõdu annab välja kohe kindlasti. Suvisel hooajal lisa täienduseks värskeid marju, talvisel hooajal nirista aga peale soolakaramelli või tummist šokolaadiglasuuri. Olgem ausad – need koogikesed valmivad ääretult lühikese ajaga ja pean tunnistama, et need on parimad ja kõige värskema väljanägemisega just valmistamispäeval. Seega, kui Sul õhtul külalised tulemas, siis tee need kindlasti valmis valmistamispäeval. Õnneks ei võta see koogitegu üleliia aega!

Kogus: 7-10 ekleeri
Valmistamisaeg: 20 minutit
Muu info: Kreemi võid varem valmis teha ning tõsta külmkappi tahenema.
PS! Vaata ka retseptivideot nende valmistamisest minu instagramist!

250 g toasooja toorjuustu
50 g tuhksuhkrut
poole sidruni mahl
14-20 tk Savoiard küpsist
marju (kaunistamiseks)

Immutamiseks:
kanget kohvi
1-2 sl rummi või brändit (soovi korral)

Sega omavahel toorjuust ja tuhksuhkur, lisa segades sidrunimahl. Kasta küpsised (suhkruse poolega) poolenisti kohvi-alkoholisegusse. Kata pooled küpsised toorjuustuseguga. Tõsta peale ülejäänud immutatud küpsised ning kata ka need toorjuustuseguga. Kaunista koogikesed marjadega ning hoia neid serveerimiseni külmkapis. 

Retsept valmis koostöös abestore.ee
Retseptis kasutatud küpsiste link: Vicenzovo


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails