25. juuni 2021

Pulgajäätised – šokolaadifudge ja mango-maasika

Kes siis suvel jäätist ei armastaks! Ja ütleme nii, et isetehtult on see külm maius veel eriti hea. Kuna mul on kodus üsna palju erinevaid pulgajäätiste vorme, siis pole kahtlustki, et just seesugused jäätised valmivad. Antud kogustest tuleb mõlemat jäätist ca 3-6 tükki – kõik oleneb vormide suurusest! Mina tegin jäätised silikoonist vormidesse. Need on üsna suured vormid, seega pistsin osa jäätisemassist ka pisut väiksematesse vormidesse.

Nagu jäätised ikka, siis valmivad need sügavkülmas. Kuna minu uuel Samsung #BESPOKE külmkapil on ka kiirkülmutusfunktsioon, siis valmisid jäätised üsna kiiresti. See kasulik funktsioon kiirendab toiduainete külmumisprotsessi, nii et kui soovid kiiresti valmistada jäätiseid või külmutamist vajavaid kooke, siis on see igati äge lisavidin külmkapile.

Jäätised valmisid minul ca 2 tunniga. Ei soovita neid liialt kaua külmas hoida, kuna siis lähevad jäätised liialt kõvaks. Kui see aga juhtub, siis enne maiustama hakkamist lase jäätistel ca 10 minutit pehmeneda.

Kogus: 3-6 tk (olenevalt vormi suurusest)
Valmistamisaeg: 5 minutit + külmumisaeg

Šokolaadifudge
75 g toasooja toorjuustu
125 g šokolaadipudingut
25 g šokolaaditükke
3-4 Domino küpsist

Sega toorjuust ja puding omavahel, lisa šokolaadi- ja küpsisetükid. Sega läbi ning tõsta segu jäätisevormidesse. Tõsta sügavkülma valmima.

Mango-maasika
75 g maasikaid
1 tl tuhksuhkrut
100 g mangopüreed
100 g Kreeka jogurit

Tambi maasikad suhkruga puruks. Sega kõik komponendid omavahel kokku (maasikatest eraldunud vedelikku ära lisa). Tõsta segu jäätisevormidesse ning lase sügavkülmas valmida.

Retsept valmis koostöös Samsungiga!


2 kommentaari :

  1. Kas on vahet ka, millist toorjuustu kasutada? On mõni parem kui teine?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitan kasutada Philadelphia või mascarpone toorjuustu:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails