29. märts 2020

Kataloonia kreem

Seda on suur rõõm näha, et nii paljud on hetkel küpsetamise lainel! Ka mina katsetan erinevaid retsepte, sest praegu lihtsalt on parajalt aega ning seda tuleb nutikalt (ja maitsvalt) ära kasutada. 

Selle retsepti juurde jõudes pean mainima, et selle nimi ei ole hetkeolukorras võib-olla nii sobiv, aga sain selleks magustoiduks inspiratsiooni Hispaania reisilt - siis, kui olukord oli hoopis teistsugune - päikeseline ning rõõmus nagu soojal maal ikka. Seda retsepti iseloomustaksin ma aga nii - tegemist on üsna brüleekreemile sarnase maiusega, mõnusalt kreemine, samas aga õhuline ning magus. Valmistamismeetod on aga lihtsam ning seega, kel huvi ühe magustoidu järele, siis soovitan kindlasti retsepti piiluda!

#püsikodus

 

Valmistamisaeg: 30 minutit
Mitmele: 4-6

3 dl piima
3 dl vahukoort
1 sidruni riivitud koor
1 kaneelipulk
4 munakollast
75 g suhkrut
2 sl maisitärklist


Serveerimiseks suhkrut ja marju

Kuumuta potis piim ja koor koos sidrunikoore ning kaneelipulgaga keemiseni. Lase segul 30 min maitsestuda. Nõruta vedelik läbi sõela teise potti. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Vahustamist jätkates lisa maisitärklis.

Kuumuta piimasegu pliidil, vala pidevalt kloppides jaohaaval juurde munasegu. Kuumuta madalal kuumusel, ise hoolikalt segades, kuni segu silmanähtavalt pakseneb. Vala kuum segu pisikestesse kaussidesse ja lase jahtuda. Tõsta jahtunud kreemid külmkappi.

Vahetult enne serveerimist kata magustoitude pinnad suhkruga. Sulata suhkur leeklambiga kuldpruuniks või sulata ahjus grillrežiimil. Kaunista marjadega!

5 kommentaari :

  1. Aitäh mõnusa idee ja hea retsepti eest! Sidruni puudumisel läks sisse apelsinikoore pulber ja kaneelipulga asemel tavaline kaneelipuru. Maitseb ikka hästi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on tore kuulda, kui retsept sobis. Apelsinine maitse sobib selle maiusega kindlasti imeliselt!

      Kustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Kuna sidrunit käepärast ei olnud, läks selle asemel laimi koor. Ja munavalgetest sai Pavlova.
    Väga mõnus ja magus päev! Lastele meeldis:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Laim sobib imehästi! Kusjuures, minagi tegin järelejäänud munavalgetest pavlovat:) Ja tõepoolest - lastele meeldib see ka:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails