17. veebruar 2020

Lapi leiva takod - kiire mugavustoit!

Alles eelmises postituses rääkisin ma Fazeri uuest Lapi leivast ning jagasin ühte lihtsat avokaadopitsaretsepti, mis valmib kiirelt ning ilma ahjukuumuseta. Lapi leiva puhul on tegemist täpselt paraja viiluga, mida on hea kasutada just siis, kui soovid tortiljast pisut paksemat, kuid hamburgerikuklist veidi õhemat saia.  Seda saad suurepäraselt kasutada pitsapõhjana, võileiva valmistamisel või siis näiteks takona, täites pehme Lapi leiva meelepäraste lisanditega. Seesugune tako on ideealne kodune kiirtoit, sobides hästi nii hommiku- lõuna- kui ka õhtusöögiks. Ja just nendeks puhkudeks retseptisoovitusi jagangi! Täpsete kogustega olen seekord pisut kitsi, sest ausalt öeldes on neid seesuguse toidu puhul raske jagada! Tako ehitamine käib pigem maitsemeelte järgi, seega lähtugem sellest!

PS! Kel huvi, siis jälgige mind ka Instagramis, jagan seal tihtipeale nii toidusoovitusi kui ka samm-sammult pildiretsepte!


Mitmele: ühest takost jagub ühele sööjale
Valmistamisaeg: kuni 10 minutit
Infoks: Selleks, et Lapi leiba oleks lihtsam painutada, siis soojenda seda eelnevalt kuival kuumal pannil mõlemalt poolt - kokku umbes minutijagu!

Hommikusöögiks
1 Fazeri Lapi leib
hummust
kurgiribasid
kirsstomatipoolikuid
praemuna (soovi korral)
praepeekonit
koriandrit või muud meelepärast maitserohelist

Lõunasöögiks
1 Fazeri Lapi leib
hummust
kurgiribasid
wakame vetikat
prosciutto sinki
punase sibula viile
koriandrit või muud meelepärast maitserohelist

Õhtusöögiks
1 Fazeri Lapi leib
hummust
riivitud keedupeeti
kirsstomatipoolikuid
valgehallitusjuustu
koriandrit või muud meelepärast maitserohelist

Kõikide takode valmistamisõpetus on sama. Soojenda Lapi leib kergelt kuumal kuival pannil (nii saad seda lihtsamini painutada). Määri peale hummus, lisa ülejäänud ained nii, nagu retseptis antud. Raputa maitseks peale pisut pipart. Ise niristasin takod üle veel kergelt tšilliga kostitatud majoneesiga!

Lastele magustoiduks!
Lapi leib sobib kasutamiseks ka magusate lisanditega! Määrige sellele šokolaadikreemi ning lisage peale banaani- ja pirniviile, kiivit ning marju. Raputage peale ka pähkleid ning murra kokku takoks!


Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails