18. september 2019

Sügisel on peakokad koolis! Ja üks lihtne nuudliroog lastele!

Kui oled õpilane, õpetaja või Sul on kodus kooliealine, siis tasub edasist kohe kindlasti lugeda. Kui Sa nendesse kategooriatesse ei kuulu, siis tasub ikkagi edasi lugeda, sest praegu toimub koolis nii palju põnevaid ettevõtmisi. Ja ühest lahedast ettevõtmisest on mul rõõm rääkida!

September on Eesti toidu kuu ning selle raames on Maaeluministeeriumi ja Eesti Peakokkade Ühenduse poolt väljakuulutatud selline äge projekt nagu "Peakokad koolides". Selle projekti raames külastavad septembris ja oktoobris 42 eesti peakokka erinevaid koole üle Eesti. Koolidess jagavad kokad lastega oma teadmisi, samuti valmistatakse koos süüa ning jagavatakse jõukohaseid söögivalmistamisnippe. Lisaks on valminud õppematerjalina 20 retseptivideot, mis on leitavad ja kõikidele kättesaadavad siit: eestitoit.ee/et/kategooriad/peakokad-koolidesse

Igaks juhuks mainin, et sel aastal koolid antud projektiga enam liituda ei saa, kuid ehk suure huvi tõttu tuleb see ettevõtmine loodetavasti ka juba järgmisel aastal. Küll aga on võimalik kõikidel osa võtta eriti ägedast videokonkursist „Kokkame ISE!“, mis on mõeldud põhikooli 6.-8. klasside õpilastele. Tegemist on meeskonnavõistlusega, mille suurus võiks olla kuni 6 last. Osavõtmiseks peavad lapsed valima välja ühe retsepti 20st, mis on avalikustatud Eesit toidu lehel . See, mida video sisaldama peab ning millised on täpsemad nõudmised, selle info leiab täpsemalt juba siit: Videokonkurss

Auhinnad on loomulikult ka, kusjuures peaauhinnaks on personaalne koolitus tippkokaga võitja valitud kohas! Kõlab ju põnevalt!


Ega ükski siinolev postitus ei saa olla ilma retseptita ning seetõttu jagan üht eriti lihtsat nuudliretsepti, mis on tõepoolt vägagi meeltmööda lastele. Õigemini on see retsept just laste maitse-eelistuste järgi valminudki!

Mitmele: 4

250 g (linnu)hakkliha
soola, pipart
5-6 sl pastakastet
1 sl hakitud koriandrit
150 g ramen nuudleid
2 sl riivitud parmesani
parmesani ja oliiviõli (peale)


Kuumuta pannil pisut õli ning prae selles hakkliha kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde pastakaste ja koriander. Keeda nuudleid soolaga maitsestatud keevas vees 2-3 minutit, nõruta lohakalt ning sega koos parmesaniga hakklihasegusse. Serveerides raputa peale parmesani ning nirista üle oliiviõliga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails