9. juuli 2019

Mustikane kohupiima-banaanijäätis küpsisetükkidega

Mulle tohutult meeldib jäätist kodus ise teha. Olgugi, et minu truu jäätisemasin mõned nädalad tagasi lootusetult katki läks, siis jäätisetegu kestab usinalt siiani! Erinevad kooresed jäätised on küll kahjuks hetkel menüüst väljas, kuid pole hullu - selle asemel süvenen hoopis pulgajäätiste maailma! Seesuguseid jäätiseid on tohutult põnev valmistada, saad lendu lasta oma fantaasia ning mängeldes uusi maitsekooslusi välja nuputada. Nii ongi kõik Sinu otsustada, millised isetehtud pulgajäätised välja näevad ja kuidas maitsevad. Siinkohal lubagem tutvustada üht vägagi kelmikat pulgajäätiste kogukonda - mustikane kohupiima-banaanijäätis küpsisetükkidega. Retsept on lihtne ning tegelikult on juba nimes kõik komponendid välja öeldud!



Üldiselt on selles jäätisretseptis kasutatud toorainetega lihtne. Banaan olgu mõnusalt küps, kohupiimapasta maitsestamata ning küpsised soovitavalt digestiivküpsistele omase kaneelimekiga. Mahl peaks olema võimalikult naturaalne ja puhas, ilma täiendava suhkru ja lisaainetega. Minul oli kasutusel Biotta orgaaniline mustikamahl, mis on mõnusalt tummine ja väga-väga ehe ning tänu sellele andis jäätisele mõnusat vunki ning täiendust. Loomulikult võib mustikamahla asendada ka muu meelepärase mahlaga, kõik oleneb sööjatest ning maitse-eelistustest. Seda võin aga öelda, et mustikamahl on alati väga populaarne valik!

Kel pulgajäätiste vormi veel ei ole, siis seda leiab peaaegu igast kodutarvete poest. Minul on paari vormiga olnud ebaõnne, kuna jäätis ei soovi eemalduda korralikult vormist. Hetkel on mul kasutusel aga lamedad jäätisevormid, millega olen väga rahul. 
PS! Pulgajäätiste tegemisel kasutan puust jäätisepulkasid, mis ostetud Tigeri poest!

Kogus: 4 pulgajäätist
Valmistamisaeg: 10 min + külmumisaeg

1 banaan
75 g kohupiimapastat
1 digestiivküpsis
naturaalset mustikamahla

Purusta banaan kahvliga (ära püreesta blenderiga!). Lisa segades kohupiim ning seejärel lisa segusse küpsisetükid. Sega ning jaota segu nelja jäätisevormi. Seejärel vala peale mustikamahl. Puuvarda abil lase mustikamahlal valguda ka jäätise alumistesse osadesse. Jälgi kindlasti, et vormid põhjast tühjaks ei jääks, vaid täituks ilusti kohupiimasegu või siis mustikamahlaga. Pista nüüd jäätisepulgad vormi ning lase maiustel sügavkülmas taheneda külmumiseni!

Tähelepanekud:
*Pulgajäätiste valmistamisel oli kasutusel 0,5 dl mahutavusega jäätisevormid!
*Selleks, et jäätisevormid paremini vormidest eemalduksid, siis lase neil mõned minutid toatemperatuuril seista! Ära kindlasti aseta vorme kuuma vette jäätiste kättesaamiseks!



Postitus  valmis koostöös A.Vogeli Loodustoodetega.  
Biotta mahlad on saadaval: Selverites, Tallinna ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmas, Delice kauplustes ja erinevates loodustoodete poodides. 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails