2. aprill 2019

Porgandi ja hakklihaga tatrapuder

Kui oled tatraga sõber, siis soovitan sellesse retsepti keskenduda, sest enam nostalgilisemaks ja lihtsamaks asi enam minna ei saa. Tatar on minu jaoks selline tooraine, mida mingi aeg teen igapäevaselt, siis aga tekib pikk vahe seniajani, kuni avastan selle taas. Praegu ongi minul kodus erinevad tatraroad esikohal. Esmalt üks lihtne retseptiidee, kuidas vägagi lühikese ajaga valmistada midagi väga mõnusat ja kodust. Seesugust rooga, mida söövad ka lapsed.


Valmistamiseks on vaja tatar veega valmima panna ning siis lisada potti ülejäänud komponendid. Roas kasutatava porgandi võid asendada mis tahes köögiviljaga, kuid see peab olema kindlasti lisatud peenelt riivituna. Nii peitub see kavalalt tatrarooga ning teeb kogu roa mahlaseks. Köögiviljadest võib kasutada ka juursellerit, pastinaaki, kaalikat või peeti. Viimasel juhul peab muidugi ettevaatlik olema, sest roosakas tatrapuder ei pruugi lastele esmapilgul väga vastuvõetav olla:)

PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!

Mitmele: 4
Valmistamisaeg: 20 min

5 dl vett
200 g tatart
0,5 tl soola (tatra keetmiseks)
1 suurem porgand
200 g hakklihasegu broileririnnafileest või muud meelepärast linnuhakkliha (kasutasin Rannamõisa hakkliha)

1 sl värskelt hakitud tilli
1 sl röstsibulat
1 sl võid
soola, pipart
võid, tilli (serveerimiseks) 

Lase vesi potis keema. Samal ajal loputa tatar korralikult voolava vee all ning aseta siis potti keevale veele seltsiks. Lisa sool. Alanda kuumust, et vesi vaikselt podiseks. Riivi porgand peene riivipoolega ning lisa samuti potti. Keeda seni, kuni kogu vedelik on imendunud, selleks kulub ca 10-15 min.
Vahepeal prae hakkliha pannil roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soola ja pipraga.

Kui puder on valmis, lisa segades juurde till, röstsibul ja või. Kõige viimasena sega juurde hakkliha. Maitsesta lõplikult ning serveeri!

Retsept valmis koostöös Rannamõisa linnulihaga!

4 kommentaari :

  1. Väga mõnus ja maitev toit!:) Boonuseks veel see, et aitab kaalust maha võtta ja eriti tõhus on enne palgapäeva, sest kogu kupatus läks mul maksma täpselt 5 eurot!:)))))

    VastaKustuta
  2. Mul on eilset ahjukana, mis tuleks ära süüa. Proovin samamoodi õhtul teha, lihtsalt hakkliha ei ole :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails