24. jaanuar 2019

Imelihtne jogurtikook


Sel kolmapäeval (23.01.19) ilmunud Naistelehe köögirubriigis harutan lahti želatiini keerulisena tunduva maailma. Jagan samm-sammulisi õpetusi, kuidas kasutada želatiinipulbrit ja ka -lehti. Seega, keda huvitab, siis soovitan piiluda Naistelehte! Artikli juures jagan ka üht koogiretsepti, mille nüüd ka sellest koogipostitusest leiate. See koogike valmib hästi lihtsalt ning sobib ideaalselt just neile, kel želatiiniga sinasõprus puudub või ei ole siis sellega kunagi koostööd teinud. Kui retseptis sõnakuulelikult näpuga järge vead, siis lõpptulemusena valmib õhuline jogurtikook, millest õhkub meeldivat kaneelimekki. 


Valmistamisaeg: 30 min + üleöö tahenemiseks
Mitmele: 10 le
Muu info: Ei vaja küpsetamist!

Põhi:
175 g digestive küpsiseid
0,25 tl kaneeli
50 g võid, sulatatuna

Täidis:
4 tk (8g) želatiinilehte või siis 1 sl želatiinipulbrit
200 g vanilliga kohupiimapastat
500 g ahjuõunajogurtit
1 tl vanillisuhkrut
0,75 tl kaneeli
200 ml vahukoort
50 g demerera suhkrut

Kate:
100 g õunapüreed 

Purusta küpsised ning sega koos kaneeli ja võiga ühtlaseks massiks. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20 cm) põhjale. 

Pane želatiinilehed külma vette paisuma 5-10 minutiks. Samal ajal sega kokku kohupiimapasta, jogurt, vanillisuhkur ja kaneel. Pool vahukoorest vahusta vahuks. Ülejäänud kuumuta koos demerera suhkruga keskmisel kuumusel kuni suhkru sulamiseni. Seejärel pigista želatiinilehtedest käte abil üleliigne vedelik välja ning lisa kuumale kooresegule. Sega, kuni želatiin on sulanud. Lase jahtuda toatemperatuurini ning vala segu siis jogurtisegule. Kõige viimasena lisa segades vahukoor. Vala täidis koogivormi ning lase külmas taheneda üleöö. Vahetult enne seda kata kook õunapüreega ning kaunista meelepäraselt.

Kui soovid kooki valmistada suuremas vormis, siis toimi nii:
22 cm korruta komponendid 1,2ga
24 cm korruta komponendid 1,4ga
26 cm korruta komponendid 1,7ga



4 kommentaari :

  1. Vaatan ja vaatan, aga ei saa aru, millega see kook kaunistatud on (peale õunapüree) :) Nii ilus näeb välja ja tundub maitsev!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kaunistasin selle pähkli Kozinakiga, mida poes müüakse. Hakkisin selle noaga väiksemateks tükkideks. Lisaks on seal kaunistuseks pisut riivitud šokolaadi ja külmkuivatatud maasikate puru!

      Kustuta
  2. Aga kui mul on želatiinipulber, kuhu ja kuidas ma selle segan?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellisel juhul tuleb 1 sl pulbrit 4 sl külma veega paisutada ning seejärel paisunud želatiin madalal kuumusel sulatada. Seejärel lisada kuumale kooresegule ning toimida nii, nagu retseptid öeldud:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails