15. november 2017

Suitsukana-köögiviljasupp

Hetkel on mul täielik sõltuvus erinevatest suppidest ja vrappidest. Viimased on mu lemmikud just kiirel ajal, kui valmistamiseks vajad vaid tortiljat ning külmkapist täidiseks sobivaid toorained .... ja siis voilaaa - ongi valmis!! Tihtipeale pistan vrapi enne sööma asumist ka kiirelt pannile, et sellele krõbe ja pisut jumekam väljanägemine anda. Supid on minu lemmikud ka, sest jaheda ilmaga ning peale pikka jalutuskäiku õues on nii kosutav midagi soojendavat süüa. Supp ongi selline mõnusalt kerge, kuid samas toitev roog, mida hea just praeguste ilmadega nautida. Ja kuna jalutamist on mul igapäevaselt palju, siis on erinevad supid alati teretulnud. Ma ei ole väga valija ning seetõttu on tõepoolest eranditult kõiksugu supid minu lemmikud. Köögivilja, piima-, püreesupid, klassikalisema ilme või siis pisut eksootilisema muljega supid - nimetage vaid, ma söön kõike heameelega!

Järgnevalt ei saa samuti mööda ma ühest mõnusast supiretseptist, mida tegelikult jagasin juba mõni aega tagasi ka Rannamõisa linnulihablogis. Tegemist on imelihtsasti valmiva suitsukanasupiga, millel juures kerge suitsukanale omane mekk, mille maitse kusjuures tekitab kerget sõltuvust, vähemalt minu puhul. See roog valmib kõige kiiremini siis, kui sul on olemas juba valmis puljong. Ise keedetud või siis poest soetatud. Mina kasutasin siinkohal Foodstudio valmis puljongit, mis sobib kiirel ajal korraliku supi valmistamiseks imehästi. 


Mitmele: neljale
Aeg: 30 minutit
Söögikord: Lõunasöök
Muu: Gluteenivaba!

1 sibulat
2 porgandit
3-4 kartulit
6 dl puljongit
6 dl piima
250 g suitsutatud broilerikintsuliha
200 g külmutatud herneid
soola, pipart

Haki sibul peeneks ning prae paksupõhjalises potis klaasjaks. Poole pealt lisa sibulale seltsiks ka õhukesteks viiludeks lõigatud porgand ning kastulikuubkud. Kuumuta minutijagu ning vala siis juurde puljong ja piim. Tükelda suitsukana ning lisa supile. Kuumuta suppi keskmisel kuumusel (ära keema lase) seni, kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga vajadusel. Paar minutit enne supi valmimise lõppu lisa juurde ka herned. 

3 kommentaari :

  1. See supp oli mu jaoks suur üllatus. Kuna piima ei julge supi sisse panna (lapsepõlvetrauma), siis tegin toidukoorega. Ja tulemus oli super! Kindlasti teen veel korduvalt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures erinevad piimasupid on mind tihtipeale üllatunud. Ja üllatanud ka sööjaid, kellele on seesugused supid just nö lapsepõlvetraumaks:) Aasta alguses jagasin näiteks Naistelehe köögikülgedel piima-pestosupi retsepti, mis ostuts minu kodus väga populaarseks!

      Kustuta
    2. Üritan end siis lähitulevikus kokku võtta ja jätta asenduse tegemata ning piimaga mingit suppi teha proovida. Usun ka, et tegelikult ei olegi nii hull, kui arvan.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails