31. august 2017

Kiirelt valmiv karamelline õunakook ja üks sügisene õunakoogivõistlus!

Kas te Kalamehe Kvartalist olete miskit kuulnud? Ühesõnaga on tegemist vahva kogukonnaga minu kodulinnas Pärnus. Laias laastus öeldes on see Pärnu jõe ja Riia maantee vahelisele alale jääv ümbruskond ning ühtlasi on tegemist ka minu kodukandiga. Miks ma sellest räägin? Sellepärast, et 2 korda aastas toimuvad Kalamehe kvartalis kogukonnapäevad - kevadeti Kalamehe pühapäev ning septembrikuu alguses Kalamehe laupäev. Inimesed tulevad kokku, on hoovikohvikud, on täikad, on arutelud, on muusika. Ühesõnaga selline vahva ühepäevane kogukonnaüritus... Kalamehe laupäev toimub sel aastal 9. septembril ning pisikese lisanüansina on sel korral toimumas ka õunakoogivõistlus. Hooaeg on ju peal, koduhoovid uppumas õuntest ning olen kindel, et paljudel on oma kindlad õunakoogiretseptid köögisahtlites peitumas. Seetõttu kutsun kõiki osalema õunakoogivõistlusel, mille peaauhinnaks on ülimalt lahe retrojalgratas ja kotitäis küpsetamismaterjali Pärnu Keskuse Taluturult. Lisaks valmistatakse võidukooki edaspidi ka Pärnu Keskuse Taluturu kohviku menüüs. Kui Sul tekkis nüüd huvi ning mõte, et võiks oma salajast retsepti koogi näol ka teistega jagada, siis registreeri end aadressile kalamehekvartal@gmail.com ning lisa märksõnaks: Õunakook. Õunakoogivõistlusel osalejad ei pea olema Kalamehe Kvartali elanikud! Oodatud on kõik nii Pärnust kui ka mujalt! Täpsemat infot saab hankida ka FB-st: Kalamehe laupäev, sealt leiab ka infot selle kohta, kui soovid üritusel ise osaleda müüjana.

Ise olen õunakooke sel aastal küpsetanud juba päris arvestatav hulk. Minu ämmal ja äial on koduaias õunapuu, mille viljad on sel aastal kuidagi eriti magusad ja mahlased. Selle aasta ilmad on kuidagi eriti soosinud õunte rohkust sel puul ning seetõttu "raiskan" neid meelega erinevates küpsetistes. Mulle õunakoogid meeldivad ning nagu aastatega selgunud, siis ka ülejäänud pereliikmetele on need meeltmööda. Eriti hästi võetakse vastu aga igasugu kodused õunakoogid. Ka alljärgnev retsept on koduselt lihtne ning valmib väheste komponentidega. Koogi valmistamisel kasutasin soodat, mille tulemusena jääb kook kuldpruun ning karamelline. Sooda nimelt aitab suhkrul koogi küpsemisel kiiremini sulada ning seetõttu on lõpptulemuseks meeldivalt päevitunud kook. Kui retsept sobib, siis proovige järele;)


Mitmele: 12 koogtükki
Aeg: 1 tund 

3 dl nisujahu
2 dl suhkrut
1 (väike) tl soodat
2 muna
200 g hapukoort

Täidis:
1 kg õunu (koorimata kogus)
1 tl kaneeli

Sega kuivained omavahel. Lisa muna ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Koori ja tükelda õunad, sega kokku kaneeliga ning seejärel lisa õunatükid segades koogitainasse. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (näiteks suurusega 22x28cm) ning küpseta 180 kraadi juures 45-55 minutit.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails