28. mai 2017

Kurgimarinaadis kanaliha

Uuuhhh, kuidas mulle meeldivad suviselt soojad ilmad. Just täpselt sellised nagu täna, kui tuuleiil kergelt juukseid paitab ning samas päike oma piisava soojusega teeb koheselt tuju paremaks. Ei ole liialt palav - täpselt paras, et lühikeste pükste, kerge pluusi ja plätudega õue peal paterdada just siis, kui tuju parasjagu peale tuleb. Ei mingeid jopesid, salle, kindaid, talvesaapaid ja.... Olgu-olgu, mulle tegelikult meeldib sügis ja talv ka, sest siis saab põhjust otsimata koos aurava teega sooja teki alla peitu pugeda ning lihtsalt olla:)

Aga tänane päev on ilmselgelt ideaalne grillimiseks. Valmistada miskit kerget ning süüa seda värske salati, kodujuustu või miks mitte, kasvõi lihtsalt ise hapendatud kurkidega. Hooaeg seda juba soosib ning minulgi on juba esimesed kurgid koos tilliokste ja muu kraamiga suurde kaussi pistetud. Ühesõnaga jõuan lõpuks ka retsepti juurde ning pean ütlema, et enam lihtsamaks minna ei saa. Selle marinaadiretsepti puhul ei ole vaja muud, kui marineeritud kurkide vedelikku. Niisiis, kui poest ostetud kurgipurk tühjaks saab, siis järelejäänud vedelikku saab ühe võimalusena kasutada ära niimoodi. Lõpptulemus oli nii hea, maitselt mahlane, kerge, kuid siiski äärmiselt maitserikas. Mina hoidsin kanaliha marinaadis ööpäeva, kuid olen kindel, et üks lisa ööpäev teeb liha maitsele vaid head!


Kogus: kolmele-neljale 

ca 500 -600g broilerikintsuliha
soola, pipart
ca 1,5 dl marineeritud kurgi vedelikku

Pane kintsulihatükid potti/kaussi. Vala peale kurgivedelik – niipalju, et see parasjagu lihasid kataks. Jäta kana maitsestuma külmkappi vähemalt ööpäevaks. Vahetult enne grillimist maitsesta liha soola ja pipraga ning küpseta grillil lihad valmis.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails