23. september 2016

Pärnu Kohvikute Nädal tuleb taas!

Ma juba pikemat aega olen arvamusel, et Pärnus leidub hulgaliselt väga häid toidukohti. Eile sain sellele taas kinnitust siis, kui toimus Pärnu Kohvikute Nädalat tutvustav eelüritus. Jah, rõõm on tõdeda, et juba teist aastat järjest on see tore üritus jällegi toimumas, täpsemalt 1-9. oktoobrini. Eelmise aasta kohvikute nädalast on mul ainult head mälestused ning omamoodi tore on vaadata, kui õhtusel ajal on Pärnu kohvikud inimestest tulvil. Madalhooajal on see üldjuhul harv nähtus ning tihtipeale (eriti nädala sees) on siinsed kohvikud õhtuti lihtsalt inimtühjad. Selline tore nädal aga aitab kindlasti veidikenegi suvehooaega pikendada ning loomulikult uusi lemmikuid või taasavastusi leida. Kohvikutenädal ei ole ju tegelikult vaid väljaspool Pärnust elavatele inimestele meie kohikukultuuriga tutvumiseks. See tore üritus on ka kohalikele, tutvustamaks Pärnu õdusaid kohvi-kohakesi. Ühesõnaga on tegemist tänuväärt üritusega ning kindlasti üks siiras kniks selle nädala korraldajatele. 

Eilsel, Pärnu Kohvikute Nädalat, tutvustaval üritusel oli suurepärane võimalus kohtuda mitmete inimestega, kes on nende kohvikute taga ning tänu kellele ka siinses Pärnus on võimalik nautida häid maitseid. Siin on tõepoolest nii palju toredaid kohakesi, mis ei pruugi paikneda otse peatänaval/vahetusläheduses, kuid mis peidavad endas nii palju head - rohkelt häid maitseid ning rõõmu isetegemise üle.

Nagu juba eelnevalt mainitud, siis Pärnu Kohvikute Nädal toimub 1-9. oktoobrini ning osalemas on 21 toidukohta: Café Grand, Café Piano, Café XS, Hea Maa, Jääkuum, Kohvihoovik,Kohvik NOOT, Kroon, Mon Ami, MUM Café, Murumaja kohvik, Muuseumikohvik, Pagaripoisid (bussijaamas ja Pühavaimu tänaval), Pai kohvik (Vee tänaval ja Port Arturis), Piccadilly, Purje Raamatukohvik, Taluturu kohvik, Teatrikohvik, Villa Ammende salongikohvik. Neis kohvikutes pakutakse kogu kohvikute nädala ajal salatist/eelroast, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet hinnaga 7 eurot. Tegemist on konkreetsete roogadega, mis ei erine tavapärases menüüs pakutavatest roogadest absoluutselt. Ühesõnaga väikeseid degusteerimisampse menüüdes ei kohta.Eelnevalt on kindlasti soovitav laud broneerida, sest nagu kuulda, on mõned kohvikud saanud juba rohkelt broneeringuid. Kogu lisainfo ja täpsed menüüd leiab kohvikutenadal.ee lehelt.

Üks pikk jutt ei saa toimida ilma piltideta. Alljärgnevalt pisut fotosid isutekitamiseks, mida võimalik saada ka kohvikute nädalal!


2 kommentaari :

  1. Küll on kaunid fotod sul. Kahju, et nii kaugel olen, külastaks hea meelega oma sünnilinna.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aasta tagasi veendusin, et Pärnu Kohvikute Nädal on tõeliselt tore üritus. See on hea võimalus tutvuda siinolevate kohvikutega ning olgem ausad - suurepärane võimalus minna kohvitama heade sõbrannadega, keda võib-olla väga pikka aega näinud pole:)
      Ma arvan, et ka seekordne kohvikutenädal tõotab tulla väga-väga tore. Vaadates juba kohvikute menüüsid, siis tundub, et peamiseks eesmärgiks ongi enda tutvustamine, mitte suure kasumi teenimine:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails