30. juuni 2016

Maasika-suitsukanasalat sinihallitusjuustuga

Mulle tundub, et maasikad teevad hetkel oma tõelist tähelendu. Hommikused turujärjekorrad looklevad just maasikalettide ääres ning kõik ostlejad on justkui kerget elevust täis. Ka igasugused maasikakoogid, küpsetised ja muud maasikatoidud tunduvad olema hetkel need kõige populaarsemad. Minul on nüüd igastahes sügavkülmas poolteist  (suurt) sahtlit maasikatoormoosidega hõivatud ning pole kahtlustki, et juba detsembrikuus mõtlen, et oleks pidanud ikka rohkem tegema. Siiski nõuavad oma olulist kohta sügavkülmas veel mustikad ja veel mitmed sügavkülmahoidised, nii et hetkel pean selle kogusega leppima. 


Pärnus on hetkel soe ning seetõttu on raskustunnet tekitavad road välistatud. Salatid on aga ideaalne variant. Kui salat, siis ikka maasikatega - millal siis veel seda hooaega ära kasutada?!?! Loomulikult läheb ühte korralikku maasikasalatisse ka pisut sinihallitusjuustu ja suitsukana. Rohkem polegi nagu miskit vaja, sest see kooslus toimib juba omavahel imehästi. Proovige kindlasti! See salat valmib ca 10 minutiga ning on lisaks veel gluteenivaba!

kolmele-neljale

paar peotäit meelepäraseid rohelisi salatilehti
250 g magusaid maasikaid, viilutatuna
50 g murendatud sinihallitusjuustu
150 g suitsukanaliha, tükeldatuna
musta pipart

Kaste:
1 sl palsamiäädikat
1 tl mahedat sinepit
0,5-1 tl vedelat mett

Haki vajadusel salatilehed väiksemaid. Laota kõik komponendid taldrikule, kergelt käega salatit segamini ajades.  Raputa peale musta pipart. Sega kastmeained omavahel ning nirista salatile. Serveeri koheselt.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails