12. aprill 2016

Rikkalik lõhe-juustupirukas

Ma jagan Teiega üht head kalapirukaretsepti, mis minule isiklikult on vägagi meeltmööda. Selles on rohkelt kalatäidist, õhuke tainapõhi ning maitsev kate, mis seda pirukat maitsvalt ühtseks seob. Ühesõnaga selline lihtne pirukas, milles ei ole rohkelt komponente, aga need vähesed olemasolevad ained mõjuvad piisavalt hästi. Kui tavaliselt eelistan ahjusoojasid pirukaid, siis mulle meeldis see küpsetis enim pisut jahtunult või isegi järgmisel päeval külmalt. Samas eks ole see alati maitse asi;) 
Ikka hääd!


8le

Põhi:
3 dl täisteranisujahu
0,5 tl soola
150 g toasooja võid
1-2 sl külma vett

Täidis:
400 g lõhefileed
200 g sulatatud juustu
kimp tilli
300 g hapukoort
3 muna
soola, pipart

Sega jahu ja sool. Lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Lisa vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22cm) põhjale ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi. 

Lõika lõhefilee tükkideks nng maitsesta soola ja pipraga. Haki till, lisa sulatatud juustule ning püreesta segu ühtlaseks massiks. Lisa hapukoor ja munad ning sega lusikaga ühtlaseks. Maitsesta soolaga. Laota fileetükid vormi põhjale, vala peale juustutäidis ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 40-50 minutit.


4 kommentaari :

  1. Kas 26cm sakilise äärega pirukavormis tehes pean koguseid suurendama? Siinne pirukas on tehtud 22cm koogivormis ja tundub üsna kõrge nii et kuidas oleks mõistlikum madalama, kui laiema vormi puhul teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, Kui teha 26cm vormi, siis sellisel juhul peaks koguseid korrutama 1,4ga:)

      Kustuta
  2. Ega see täidis siis mul üle ääre ei aja? Vormi kõrgus u 3.5cm.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on siis üsna madala kõrgusega vorm. Aga siis võib ju nii teha, et täidisekogused jätta samaks, aga põhja jaoks suurendada koguseid:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails