28. jaanuar 2016

Tummine hernesupp

Lähenemas on Vastlapäev, see päev, kui magusad vahukoorekuklid ja tummine hernesupp on aukohal. Seetõttu kirjutan ühest oma kõige klassikalisemast retseptist. Kuna mu lapse üks lemmiksuppe on hernesupp, siis talvisel ajal valmistan ma seda rooga ikka vägagi tihti. Miskit kiiksu siin retseptis ei ole - lihtsalt kõige tavalisem retsept, kus esmajoones domineerivad lihtsad ka loogilised maitsed, nagu lastele ikka meeldib. Niisiis. herned likku ning järgmisel päeval võibki supitegu alata!



kuuele

3 dl kuivatatud rohelisi herneid
1,5 l vett + herneste leotamiseks
400 g suitsupeekonit (väikese pekiäärega)
1 sibul
200 g porgandit
500 g kartulit
3 loorberilehte
soola, pipart

Pane eelmisel päeval herned vette likku. Järgmisel päeval nõruta ja loputa need voolava vee all. Seejärel pane potti leotatud herned, 1,5l vett, suitsupeekon, loorberilehed, maitse järgi soola-pipart ning kuumuta supp keemiseni, seejärel alanda kuumust, et vesi kergelt podiseks. Samal aja haki sibul peeneks, koori ja riivi kartuli-porgandid. Kuumuta sibul pannil klaasjaks, lisa riivitud köögiviljad ning kuumuta kergelt läbi. Lisa kuumutatud segu supile ning lase supil vaikselt podiseda pisut üle tunni ehk seni kuni herned on pehmed. Vahepeal vaata, kas supp vajab täiendavat maitsestamist. Umbes 15 minutit enne keetmise lõppu eemalda liha supist, tükelda see väikesteks tükkideks ning aseta lihatükid tagasi supi sisse. Serveeri valminud suppi kuumalt!

4 kommentaari :

  1. Tundub isuäratav ja proovimist väärt ,kuid kust oleks võimalik kuivatatud herneid osta?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuivatatud herned on müügil igas toidukaupluses. Seal kus teisedki kuivained asuvad (manna, kaerahelbed, oad jne). Valikus on nii kollased, kui ka rohelised herned:)

      Kustuta
  2. Nii ilus palmikutega kampsun :)
    Suppi hetkel keedan :P

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails