29. august 2015

Õhkõrn suflee kolmest komponendist

Istun arvuti taga ning vaatan aknast välja, üha rohkem vaatab sealt vastu põnev varasügis. Kask on väsinud lehtede tuulte mängudest ning päike püüab üha vähem oma kiiri jagada. Ilus ilm vaheldub vihmaga, mille peale päike jälle äkitselt võimust tahab võtta. Kollakad puulehed lendlevad tuules ning laskuvad tee peale tekkinud veelompi. Väljas on soe, kuid siiski on tunda pisut jahedamaid noote. Sellest pole hullu, sest ka sügisel on omad võlud - värvilise kuue saab vaher, jahedad ilmad tekitavad isu kuuma tee järele ning kõik on justkui ootusärevuses. Sellise sügistundega sobitub suurepäraselt needsamad sufleed, mille valmistamiseks on vaja vaid kolme komponenti. Lihtsad retseptid ei taha kuidagi siit blogist lõppeda, kuid kui lõpptulemus on hea, siis miks peakski?!

Kui suflee võib vahel üsna jonnakalt käituda, siis selle retsepti puhul ei ole erilisi teadmisi vaja. Siiski soovitan enne ahju pistmist tõmmata mööda serva sufleeseguga täidetud vormide ääred, sest nii kerkivad need paremini (selgituseks soovitan vaadata näiteks seda videot alates 3.48;)) Lisaks ei soovita ma ahju pannes vorme väga raputada, ka ahjust välja võttes olge ettevaatlik.... ja kui magustoit, juba ahjust välja tuleb, siis maiustage sellega koheselt. Enne võite muidugi pisut tuhksuhkruga sufleed ehtida!

neljale

2 muna
115 g kondenspiima
näpuotsatäis kaneeli või piparkoogimaitseainet

Kuumuta ahi 200 kraadini. Eralda munakollased –valgetest. Sega kokku munakollased, kondenspiim ning maitseained.Vahusta munavalged enam-vähem tugevaks vahuks ning lisa õrnalt segades juurde kondenspiimasegu. Määri võiga kokku 4 väikest ahjuvormi ning täida need seguga (tõmba kergelt näpuga mööda vormi serva). Pista vormid ahju, alanda kuumus 190 kraadile ning küpseta u 10 minutit või seni, kuni sufleed on kohevaks kerkinud. Serveeri koheselt!

4 kommentaari :

  1. Ma lihtsalt jumaldan sinu väheste komponentidega küpsetisi :) Sean sammud poodi kondenspiima järgi ja pistan õhtul vormid ahju!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tulemuseks oli see, et suurtele ei jätkunudki, sest lapsed sõid kõik ära :) Proovisin nii valge kui ka pruuni kondenspiimaga teha. Lihtsalt imeliselt maitsev suflee!

      Kustuta
    2. Nii tore:) Millise kondenspiimaga rohkem meeldis? Ma ise olen teinud seda ainult tavalise valge kondenspiimaga.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails