21. aprill 2015

Apelsini-siirupikastmega leotatud hapukoorepannkoogid (gluteenivabad!)

Mina olen kord ühel pool ning kord jälle teisel pool joont. Siinkohal pean silmas nisujahu. Mulle tohutult meeldib katsetada ja küpsetada ilma gluteenita või siis paleo-stiilis küpsetisi ja toite. Ikka igapäev on sellised road päevakorras. Samas aga vahest tuleb isu meistedada valmis üks klassikaline rullbiskviit, võist pakatavad kuklid (loodetavasti jõuan homme ühe maitsva kuklipostituse teha;)) või muud taolist. See retsept on esimeste killast ja ütlen ausalt, et maitseb üdini hästi! Minu jaoks on kõige olulisem see, et roog oleks maitsev. Näiteks peavad kõik paleo-koogid ja küpsetised maitsema täpselt samahästi nagu tavalised koogid, olgugi et esimesed on olulisemalt tervislikumad ja taljesõbralikumad;)


Siin retseptis kasutasin pannkookide meisterdamisel tatrajahu, mis annab küpsetistele juurde hästi mõnusa ja kergelt pähklise meki. Tatrajahu sobib nendesse pannkookidesse lausa suurepäraselt! Ja et tatrajahust  pannkookidele veelgi põnevust lisada, siis tuleb kindlasti valmistada ka kaste. See, suhkrusiirupist, veidikesest konjakist ja apelsinimahlast valmistatud kastmega tuleb pannkoogi üle ujutada, tänu millele need siirupist läbi imbuvad ning mahlasemaks ja maitserikkamaks muutuvad. Siirupikastmes pannkookidel on hoopis erilisem (ja oluliselt mahlasem) maitse - uskuge mind! Kasutasin kastme valmistamiseks heledat suhkrusiirupit, mida leiate lihtsasti suuremate toidukauplustest seak, kus ka kõik teised suhkrud asuvad. Pannkookidele valmistatud kaste jääb maitselt karamelline ning meeldivalt apelsinine. Konjak (mis ma abikaasa käest näppasin) annab samuti lõpptulemusele palju juurde. Kes tahab aga veelgi aromaatsemat, tugevamat ja kohati lagritsast maitset, siis soovitan kasutada hoopis tumedat suhkrusiirupit. 
....ja kui kardate, et ostetud suhkrusiirup kappi seisma jääb, siis ärge muretsege - grillimishooaeg on käes ning suhkrusiirup sobib ideaalselt marinaadide valmistamiseks!. 


2 muna
300 g hapukoort
150 g tatrajahu
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
0,5 dl leiget vett


Suhkrukaste:
175 g Dansukkeri heledat suhkrusiirupit
3 sl konjakit
0,5 apelsinist pressitud mahla

Sega omavahel munad ja hapukoor ühtlaseks. Sega omavahel kuivained ning lisa munasegule. Kõige viimasena lisa segades juurde vesi. Küpseta koheselt keskmisel kuumusel õliga paetud pannil pisikesed pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Pane kastme ained potti ning kuumuta madalal kuumusel paar minutit, ise vahepeal segu segades. Pane küpsenud pannkoogid ahjuvormi või kõrgemate äärtega alusele ning vala peale kaste. Raputa üle tuhksuhkruga ning paku koheselt.


Retsept valmis koostöös D-kokaraamatuga.

3 kommentaari :

  1. Proovisin ja jäid väga head! Ma kasutasin hapukoore asemel maitsestamata jogurtit ja apelsinisiirupit polnud ka võimalik teha, aga maasikamoos immutas neid ka mõnusalt mahlasemaks :)

    VastaKustuta
  2. Pannkoogid on ikka väärt toit, eks;)

    VastaKustuta
  3. Vähemalt korra nädalas kohustuslikud! :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails