16. juuni 2014

Rõõsa ja roosa peedipasta

Teate ju küll, et mõnikord on olnud nii kiire päev, et koju tulles ei ole absoluutselt tahtmist köögis kaua aega söögivalmistamisele kulutada. Täpselt sellistel hetkedel tuleb appi seesama retsept - roosa peedipasta. Peediarmastajad kiidavad seda retsepti taevani, samuti ka need, kes muidu peeti ei söö. Retsept ilmus ka ajakirja Maret2014 maikuunumbris.

neljale

400 g spagette
4 küüslauguküünt
400 g peenelt riivitud toorest peeti
4 kuhjaga sl parmesani + peale raputamiseks
soola, pipart, õli

Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees „al dente“ ehk peaaegu pehmeks. Nõru, kuid säilitage alles klaasike keeduvedelikku. 

Samal ajal koori küüslauguküüned ning haki peeneks. Kuumuta pannil õlis kergelt läbi, sega juurde riivitud peet, kuumuta hetke ning sega siis juurde spagetid. Lisa parmesan ning maitsesta soovi korral. Kui Teile tundub pasta liiga kuiv, siis lisage tunde järgi juurde eelnevalt kõrvale pandud pastakeeduvesi. Serveerides riivige peale veel ohtralt parmesani.



11 kommentaari :

  1. Väga kaunis foto panniga ja isuäratav pasta!

    VastaKustuta
  2. ... ja see on väga väga maitsev, me sôime seda eile ôhtul!

    VastaKustuta
  3. Avastasin just Sinu toidublogi ja suure peediarmastajana leidsin kohe õhtusöögiidee! Jään huviga tulemust ootama :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loodetavasti maitses! Ja tere tulemast minu blogisse:)

      Kustuta
  4. Väga meeldivad toidud peediga ja meeldis ka see pasta.Aga küsimus sulle hoopis teisel teemal,kuna toimetad seal Rannamõisa blogis.Leian tootekataloogist marineeritud lepasiutsu brroilerikintsuliha "Maiuspala",aga ei suuda seda leida väga-väga pikka aega mitte ühestki kauplusest.Kas sa oskad selle kohta midagi kosta? Äkki ei olegi mõtet otsida,aga siis on tootekataloog eksitav.See oli maailma kõige parem asi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, Maiuspala on Rannamõisa tootevalikus täiesti olemas. Hetkel seda küll poodidest ei leia, kuid novembrikuu jooksul on see poodides tagasi. Väikesed uuendused selle juures, teevad uuest "Maiuspalast" veel mõnusama toote:)

      Kustuta
  5. kui juba küsimused,siis palun vastata,kas sellest taignast,millega sa teed vaniljestritslit,saab teha ka näiteks kaneelirulle?kaks stritslit on palju,aga kui saab, siis teeks rulle ka.tänud ette juba!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loomulikult saab, kusjuures see tainas jääb lõpptulemusena väga-väga mõnus ja kohev, nii et kaneelirullid on igati hea mõte. Ise olen sedasama tainaretsepti kasutanud taoliste küpsetiste valmistamiseks:) Kindlasti soovitan!

      Kustuta
  6. Minu lemmik! :) teen täna veel kord, kahjuks unustasin parmesani juustu osta, katsetan tavalise juustuga, loodan, et käib küll :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails