21. august 2013

Tainas küpsetatud suvikõrvitsaviilud

Minu tänane hommik algas maitsvate pannkookidega. Õigemini mõnusate suvikõrvitsapirukatega, mille retsepti ei saa ma mitte jagamata jätta. Nagu viimasel ajal ikka, siis sai ka see retsept alguse hetkel kestvast suvikõrvitsauputusest.


Ega siin miskit keerulist ei ole, tegemist on tempuratainas küpsetatud suvikõrvitsaviiludega, mis tänu pannil küpsemisele omandavad parajalt pehme sisu, samas aga tainakiht jääb ümbertringi meeldivalt krõbe.  Kui üldjuhul on oluline taina valmistamisel selle ühtlane tekstuur, siis tempuratainast valmista lohakalt, nii et tainasse jääks ka kergelt tainatükke. Sellise efekti saamiseks kasutatakse näiteks Jaapanis taina valmistamiseks/segamiseks vaid söömispulki.

Tavapäraselt vaid nisujahu kasutamisele, asendasin seekord poole kogusest odrajahuga ja peab ütlema, et lõpptulemus jääb oluliselt mõnusam ja maalähedasem (ei oska paremini lahti seletada:)), nii et kasutan odrajahu tempurataina valmistamisel kindlasti teinekordki. NB! Seda retsepti kasutades võid samamoodi tainas valmistada nii seeni, kala, kana, suvikõrvitsaõisi, marineeritud kurke - ühesõnaga kõike seda, mis vaid pähe tuleb:)


TEE NII:

Sega omavahel vesi ja munakollane. Lisa jahud ning sega kiirelt, maitsesta soolaga. Seejärel lase tainal paar minutit seista.

Samal ajal viiluta suvikõrvitsast umbes 1 cm paksused viilud. Pista viilud tainasse ning prae pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Söö kohe!

Soovitused:
  • Õli olgu pannil pigem mõõdukalt kui rohkelt!
  • Pannkookide kõrvale sobib pakkumiseks ideaalselt kreeka jogurt.

2 kommentaari :

  1. oi kui lahe ja lihtne retsept ning kindlasti maitsev! Läheb õhtul proovimiseks, sest just poolik suvikõrvits pikutab külmkapis ja kõlgutab igavusest jalgu :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails