21. mai 2013

2 lihtsat retsepti - teistmoodi hommikupuder ja üks eriti hea jogurtikaste


Alles veidi aega tagasi tõi Farmi müügile uued jogurtid - türgi jogurti ning eriti kreemja ja paksu tekstuuriga kreeka jogurti. Ma olen kindel, et kõiki kreeka jogurti sõpru rõõmustab see uudis väga. Minuni jõudis teade uutest toodetest juba paar kuud tagasi, kui pidin nendesamade jogurtitega mõned retseptid valmis meisterdama. Peab ütlema, et tõeliselt lihtne ülesanne, kuna kreeka jogurt on minu menüüs juba ammu. Kuna Pärnu poodides on valik siiski keskpärane, kui väga suur, siis tihtipeale olen kreeka jogurti valmis teinud maitsestamata jogurtist, mis on ööpäevaks sõelale nõrguma jäetud (täpsemalt saab vaadata ka siit). Nüüd aga peaks juba igas poes piimariiulitel valik korralikult olemas olema ning marlil nõrutamise protsess võib ära jääda. Esmalt muidugi on kreeka jogurt ideaalne hommikul koos kaneeli ja meega röstitud puuviljadega, hommikupudrus või siis jogurtikastme koostises. Kahte viimast näete retseptidena ka alljärgnevalt - ühed minu lemmikud suvisel ajal!

Kui nüüd telgitagustest rääkida, siis nendele toodetetele tegime eelmisel nädalal ka reklaamklippi, kus tavapäraselt olin toidustilisti rollis. Reklaamklipi lühikesed 30sekundit valmisid kõigest 14tunniga:) Väsitav päev, aga lõpptulemus on minu arvates vägagi lahe. Seda klippi näete selle postituse kõige lõpust.

  

Jogurtidipp

Kui ma seda jogurtidippi esmakordsel katsetamisel külalistele pakkusin, siis küsiti kohe ka retsepti. Mis saakski olla suurim kompliment kokale, kui retseptist huvi tundmine. 

Kreeka jogurt on küll hästi kreemja ja paksu tekstuuriga, kuid selle kastme valmistamiseks on vaja jogurtit veelkord nõrutada, sest lõpptulemus peab jääma hästi tummine! Paku valmis jogurtikastet soolaste kreekerite või värske ciabattaga.Sobib ka grillitud liha või kala kõrvale kastmeks. Ja mis seal salata - pelmeenidega olen ka söönud:)

1 tops (370 g) kreeka jogurtit
mõned tüümianioksad
mõned rohelised sibulavarred
peotäis  basiilikulehti
soola, pipart, suhkrut
2 sl seemnesegu
oliiviõli

Pane eelmisel õhtul jogurt nõrguma. Selleks aseta marli kahekordselt sõelale ning vala selle peale jogurt. Aseta sõel kausile ning jäta ca 6ks tunniks jahedasse nõrguma. 

Järgmisel päeval purusta mikseriga peeneks maitserohelised ning sega kokku nõrutatud jogurtiga. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase maitsestuda ca 15 minutit. Rösti kuumal pannil seemneid minutike. Serveerimisel raputa peale seemned ning nirista peale oliiviõli.


Teistmoodi hommikupuder -leotatud kaerahelbed jogurtiga

Ma ei ole toortoidu usku pööranud ning arvatavasti ka kunagi ei pööra, aga see hommikupudru retsept on minu arvates väga mõnus. Eriti  hea soojal ajal, kui hommikuti väga suurt isu ei ole. Üleöö leotatud kaerahelbed on saamas järjest populaarsemaks hommikusöögiks või lähtuvalt lisanditest ka suurepäraseks magustoiduks. See retsept valmib kiirel ilma vaevata ning ilma kaerahelbeid kuumutamata. Ainuke mure on aja planeerimine, sest kaerahelbed vajavad üleöö leotamist. Lisaks vaarikas-kaneel-kookoshelbed koostisele võib seda valmistada mistahes lisanditega.  

kahele


1,5 dl kaerahelbeid
1,5 dl piima
1,5 dl türgi jogurtit
0,25 tl kaneeli
ca 2 tl kookoshelbeid
ca 2 tl vaarikaid (külmutatud või värskeid)

Sega eelmisel õhtul kokku 4 esimest komponenti. Kata karp kaane või toidukilega ning lase üleöö maitsestuda. Hommikul sega sisse kookoshelbed ja vaarikad (vajadusel lisa veidi suhkrut) ning serveeri.

Erinevad lisandid proovimiseks:
·         Šokolaadikreem + kompotikirsid
·         Toorjuustukreem karamelliga + soolapähklid
·         Pannil praetud banaaniviilud + mesi
·         Mesi, kuivatatud marjad + pähklid
·         Maapähklivõi + riivitud šokolaad
·         Puuviljad + mesi+muskaatpähkel






4 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails