7. detsember 2012

Mis toimub? Püstijalabaar toimub. Pardirostbiifi retsept sibulamoosiga ka.

Detsembrikuus on Veinisõbras (Võrgu tn 3) toimumas veinilaat. Selle laada raames toimub kohapeal mitmeid põnevaid üllatusi ning lisaks ka üks tore püstijalabaar, kus suupisteid kokkusobitatud veinidega pakuvad toidublogijad (hinnad on sümboolsed ja sõbralikud:)). Igal laupäeval on kohal 2 toidublogijat ning esimesena  astuvad sel laupäeval (8.12) leti taha mina ja Piret (toidublogi Puhas rõõm)..Piret valmistab meloodilise nimega suupistet -  kasukat rubiinpunase kalaga.

Mina aga astun köögist välja pardirostbiifi ja sibulamoosiga. Hetkel on köögis kerkimas ka leivatainas, nii et tundub, et pakun pardirostbiifi omaküpsetatud värske leivaga. Tulge kindlasti proovima ning veine maitsma. Kel huvi aga laupäeval pakutava retsepti vastu, siis alljärgnevalt kirjutan selle siia. Tähelepanekuna ütlen, et moos peab valmima ikka oma maitse järgi, Kui on käsi raskem ning soov brändit veidi rohkem lisada, siis ära pelga, kui aga soovid veidi magamat, soolakamat, siis lisa maitseained nii nagu endale sobiv. Alljärnevast kogusest saab pisikese purgikese, nii et kui soovid suuremat kogust, siis suurenda koguseid;)

Lisaks meile astuvad üles:
15.12 Liina Karron ja Tuuli Mathisen
22.12 Priit Vahar ja Silja Luide

Kohtumiseni laupäeval!





Niisiis - Pardirostbiif sibulamoosiga

2 pardifileed
soola, pipart
röstsaiaviile


Sibulamoos:
õli
2 punast sibulat
2 õuna
4 sl brändit
ca 2 sl suhkruroo siirupit
soola
vett

Puhasta pardifilee ning patsuta majapidamispaberiga need kuivaks. Tee noaga pardifilee nahale noaga sisselõiked ca  1 cm vahega. Maitsesta fileed soola ja pipraga ning pane naha pool all fileed külmale pannile. Pruunista igast küljest. Seejärel paki fileed ükshaaval fooliumisse ning küpseta 110 kraadi juures ca 15 minutit. Seejärel lase 10 minutit fileedel fooliumis rahuneda.

Moosi valmistamiseks: haki sibulad väikesteks viiludeks ning prae pannil õlis kergelt läbi. Koori õun, tükelda väiksemaks ning lisa sibulate juurde. Mõne minuti pärast lisa brändi, suhkruroo siirup ning näpuotsatäis soola. Sega läbi, lisa potti veidi vett ning lase madalal kuumusel haududa ca tunnike (tegelikult võid moosipoti pliidile ka kauemaks unustada). Jälgi vahepeal, kas on vaja vett lisada. Serveeri sibulamoosi saial koos õhukesteks viiludeks lõigatud pardifileeviiludega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails