27. märts 2012

Kihiline keeks apelsinimaitselise šokolaadikreemiga

Mul tundub viimasel ajal magusasoon kuidagi kadunud olevat. Esmalt löövad silmad särama mõni hea soolane suutäis, kui kuhjaga magusat. Loodetavasti on see siiski mööduv nähtus..... kuid siiski-siiski on üks kook, mis suutis hetkeks magusasoone üles leida. Võib juba etteruttavalt öelda, et veidike apelsinimaitset šokolaadises glasuuris on justkui kokkuloodud kooskõla. Iseenesest on tegemist ühe minu lemmikkeeksi retseptiga, mis veidi mugandatud rikkalikumaks ning mahlasemaks keeksikoogiks. 

Viiludeks lõigatuna saab sellest keeksist ilmatuma palju tükke - umbes 15, ma pakuks. Nii, et veidi suuremale seltskonnale pakkumiseks soovitan plaani võtta kohe kindlasti.

175 g võid
100 g toorjuustu

225 g suhkrut
3 muna
3,5 dl jahu

0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 sl vaniljesuhkrut
1 apelsini riivitud koor

Täidis:
450 g toorjuustu
75 g hapukoort
1 apelsini riivitud koor
150 g valget šokolaadi
Kaunistamiseks riivitud valget šokolaadi
Immutamiseks piima

Sega vahule või, toorjuust ja suhkur. Lisa pidevalt segades ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ning lisa või-segule. Kõige viimasena sega sisse riivitud apelsinikoor. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 1,6 liitrisesse keeksivormi. Küpseta 150 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Lase seejärel jahtuda pool tunnikest

Täidise valmistamiseks sega vahule toorjuust ja hapukoor, lisa riivitud apelsinikoor. Sulata šokolaad vesivannil ning sega sisse toorjuustusegule. Pane külmkappi tahenema. 


Lõika jahtunud keeks horisontaalselt neljaks (Keeks on pealt veidi kumer, kuid selles pole miskit hullu) ning pane keeksipõhi küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Immuta põhja piimaga ning määri peale toorjuustukreem. Kata keeksiplaadiga. Immuta ning kata jällegi toorjuustuglasuuriga. Korda tegevust seni, kuni asetad peale kõige pealmise keeksiplaadi. Määri kõige peale toorjuustusegu, kuid jäta segu veidi alles. Sellega saad pärast määrida küljed. Lase koogil taheneda ja maitsestuda vähemalt 2 tundi. 

Seejärel määri küljed samuti toorjuustuga ning kata riivitud šokolaadiga.


2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails