25. märts 2012

Pasta viina-koorekastmes

Ühel mõnusal õhtul ühe sümpaatse seltkonnaga õhtustades, sattus täiesti ootamatult menüüsse üks kelmikas pastaportsjon. Tuli välja, et see ei ole üldsegi mitte selline tavapärane taldrikutäis, vaid kuhi tagliatellesid, mille kastmesse on lisatud pisut viina. Maitselt oli ülihää. Viina tunda ei olnud, pigem selline järelmekk, kus pits viina mängib pigem justkui maitseaine rolli ning seetõttu ka äratuntavat viina maitset toidus ei eksisteeri. Tegemist lihtsalt pastatoiduga, mis maitseb eriliselt hästi.... ja kui see pastaroog miksipärast siiski ei maitse, siis rohkelt paremsani peale ja kohe teine asi;)



kolmele


225 g tagliatelle pastat
1 küüslauguküüs
250 g broilerifileed
5-7 sl tomatipastat
2 dl rõõska koort (35%)
5 cl viina4 dl parmesani, riivituna
soola, pipart
õli

Keeda taglatelled soolaga maitsestatud vees seni, kuni nad on mõnusalt “al dente”. Samal ajal kuumuta õli pannil. Haki küüslauguküüs ning kuumuta kergelt. Lisa tükkideks lõigatud broilerifilee ning prae küpseks. Maitsesta soolaga. Sega sisse tomatipasta ning seejärel vala segades juurde rõõsk koor. Lisa viin ning parmesan ning sega kuumutades seni kuni parmesan on sulanud ning kaste paksenenud. Maitsesta soola ja pipraga. Valmiskeedetud pasta nõruta ning lisa koheselt kastmele. Sega kõik kergelt kokku ning serveeri. Loomulikult raputa peale endale sobivas koguses parmesanilaaste.

2 kommentaari :

  1. Naljakas, tulin eile koju fotokoolituselt ja hakkasin spontaanselt viinapastat tegema. Kanaga. Täpselt sama varianti. Küüslauku oli ainult 3-4 ja üks suurem mugulsibul väga peeneks hakitud. Ja parmesani asemel (lapse pärast) panin hakitud peterselli. Ja hoopis tore lugu oli viinaga, seda polnud, kuigi ma teadsin, et peab.. no igatahes kallasin samas etapis suure lonksu viskit ja täiesti uskumatult hea tuli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tõesti või? Kohe viski oli kasutusel:) pean järgmine kord proovima, kui salaja mehe viskipudelile ligi saan;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails