18. detsember 2011

Kodutehtud (jõulu)sink

Talvel peab ju saama sülti ja verivorsti ja kõrvitsat ja pohlamoosi ja..... ja sellest aastast alates ka kodutehtud jõulusinki.

Kõik algas sellest kui paar kuud tagasi (täpsemalt sügisel septembris) juhtusin täiesti juhulikult singi valmistamise ajal samasse kööki ühe nö vana-kalaga, kes sellist koduse singi tegu kuus mitu-mitu korda ette võtab. Parim variant on ju ennast kokale külge haakida ning pidevalt küsimuste tulvas kokale närvidele käia. Tegelikkuses on sellise singi valmistamine (maitse on lihtsalt oivaline) ülilihtne. Peab olema lihtsalt piisavalt suur pott seapeade keetmiseks veidike maitseaineid ja sepakäed, et äsja keedetud lihast luud kätte saada. Muud imet siin ei olegi, külmkappi tahenema ning järgmisel päeval söögiks lauale. 

Tooraine pärast muretseda pole vaja - see on kättesaadav turulettidelt või parema valikuga toidukauplustest.


2 keskmise suurusega suitsutatud seapead
3 tl soola
5 loorberilehte
6-7 pipratera

Pane seapead koos veega suurde potti. Vesi peab seapeasid katma, lisa maitseained ning keeda ca 3 tundi, kuni liha on muutunud hästi pehmeks (vesi peab keetmise ajal kergelt podisema). Seejärel eemalda lihalt kont (kuna liha on pehme, siis kont eraldub kergelt).  Eemalda noaga seapealt üleliigsed karvad ja väiksemad konditükid.
Aseta üks seapea naha pool all toidukilele koos kogu lihaga, mis on kondi eraldamise käigus eraldunud. Seejärel aseta peale teine seapea, jättes naha ülespoole*.  Keera liha ülenisti toidukilesse tugevasti rulli ning aseta vähemalt ööpäevaks külmkappi tahenema.

*Pane seapead teineteise peale risti – alumine ninaga vasakule poole ja teine ninaga paremale pool.

Retsept ilmus Äripäeva jõulueris 17.12.2011

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails